CS:GO

Legenda brazilské scény míří do Liquid

Legenda brazilské scény míří do Liquid
21. 1. 2021
  |  

Člověk se nestačil nadechnout a brazilská scéna se během 72 hodin otřásla v základech, po kterých nezůstal kámen na kameni, včetně celků FURIA a MIBR. Největší přestupovou bombu však nechal na večer Team Liquid, ten v 9. ledna v 19:00 oznamuje příchod legendy, FalleN bude hrát za NA tým.

Brazilský veterán Gabriel „FalleN“ Toledo vyplní v sestavě Liquid místo po odchodu Russela „Twistzz“ Van Dulkena, který skončil v sestavě po posledním turnaji v roce 2020, IEM Global Challenge.

Fallen se pokusí znovu nakopnout zašlou slávu a nastartovat tak opět svoji, doposud velmi bohatou, kariéru, během které se radoval dvakrát z vítězství na Majoru, konkrétně v roce 2016 od barvami Luminosity opanoval MLG Columbus a ve stejném roce, ovšem v barvách SK Gaming ESL One Cologne a hned 4x se mu zavřela cesta před branami Major finále a skončil na děleném 3./4. místě. Portál HLTV jej dokonce za rok 2016 zařadil jako 2. nejlepšího hráče světa, o rok později mu následně patřilo 6. místo.

Devětadvacetiletý hráč s největší pravděpodobností převezme otěže primárního snipera (AWP hráč) Liquid, k ruce mu eventuálně budou ozkoušené duo Jake „⁠Stewie2K⁠“ Yip a a Keith „NAF“ Markovic.

Zkušenosti má na rozdávání i co se vůdcovství týká, a tak vyvstala otázka, zda se on právě stane v týmu kapitánem a lídrem? Otázku položil dle článku z portálu HLTV týkajícího se přestupu i jeden z redaktorů, stále ani FalleN nezná, respektive jeho odpověď byla očekávaně neutrální vzhledem k brzkému vývoji. S největší pravděpodobností tak až situace v klíčových chvílích turnajů ukáže, kdo povede tým tím správným směrem. Pokud by se tak stalo, tak FalleN převezme roli právě po Stewie2K se nímž si zahrál v roce 2018 v jednom dresu.

Premiéra v oficiálním zápase pro Team Liquid s FalleNem nastane v druhou polovině ledna, kdy čeká severoamerickou organizaci turnaje BLAST Premier GLobal Finals, následovaný skupinovou fází BLAST Premier Spring a IEM Katowice Play-In Stage.

Sestava Team Liquid:
  • Jonathan „EliGE“ Jablonowski
  • Jake „⁠Stewie2K⁠“ Yip
  • Keith „NAF“ Markovic
  • Gabriel „FalleN“ Toledo
  • Michael „Grim“ Wince
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport