League of Legends

LEC zveřejnila úvodní los winter splitu, o titul si zahrají čtyři Češi

LEC zveřejnila úvodní los winter splitu, o titul si zahrají čtyři Češi
20. 12. 2023
  |  

Rok 2023 se blíží ke konci, což mimo jiné znamená brzký start následující sezóny. Riot Games zveřejnil detaily ohledně blížícího se splitu.

Offseason míří ke konci. Již 13. ledna startuje úvodní fáze Winter Splitu LEC, který slibuje další zajímavou podívanou. Nové rostery, posily a dokonce i týmy. Všem půjde o jeden společný cíl – získat titul pro vítěze ligy.

První zápasy napoví, které managementy své lineupy tvořily správně. Velkými favority jsou samozřejmě G2, ti jako jediní ponechávají kompletně stejnou sestavu. Úspěch se předpovídá i Fnatic. V mnoha prognózách vycházejí jako druhý nejlepší tým následujícího ročníku, což je dobrá zpráva pro Humanoida, jenž prodloužil smlouvu do roku 2025.

Staro-nové působiště má Carzzy. České ADC znovu podepsalo v Team Vitality, kde se potká s hráči jako Daglas, Photon, Vetheo. Parťáky mu znovu budou dělat Hylissang i kouč Mac, s nimiž loni získal jeden titul a probojoval se na Worlds.

Hitpoint Masters fanoušky těší příchod Jackiese. Talentovaný midlaner senzačně podepsal v týmu GIANTX, čímž dokonal velmi netradiční přestup na trase neakreditovaná liga – LEC. V rosteru se potkává s dalším krajanem Patrikem. Společně se pokusí zvrátit předpoklady, veřejnost je hodnotí jako jeden z nejslabších týmů.

Evropská hlavní liga začíná 13. ledna a na startu pojede v klasickém formátu. Osmička nejlepších si vybojuje účast v play-off, které se letos merguje s Group Stagí do jedné fáze. Start potrvá až do 29. ledna, vyřazovací část navazuje 3. únorem. Šampion bude známý o 15 dní později.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.