League of Legends

Fnatic v LEC končí, G2 je jasně přehráli 3:0

Fnatic v LEC končí, G2 je jasně přehráli 3:0
9. 4. 2022
  |  

Odveta dvou evropských velikánů je tady. Tentokrát jde o ještě více, vítěz míří rovnou do finále, poražený v LEC play-off končí. Sérii sledujeme živě.

G2 jsou zpět a to ve velkém stylu. Rebuildnutý roster je po roční odmlce opět ve finále a do sbírky může přidat svou devátou trofej v historii. Vypadnutí do Loser's bracketu tým nakoplo, od prohrané série s Fnatic mají skóre 9:0, z toho tři výhry přišli právě v odvetě proti Humanoidovi a spol.

Roster hraje ve velké formě. Všichni předvádí skvělé výkony, je těžké vyzdvihnout jednu individualitu. V tom tkví síla současné sestavy - každá z linek je důležitá, G2 nemají pouze jediný win-condition a strategie mohou střídat. Zatímco doposud byl například BrokenBlade na carries, proti Fnatic dostal 2x Ornna a jednou Gnara.

Fnatic šli do play-off jako velký favorit, ale něco v sérii s Rogue se v nich zlomilo. Prohráli pátý zápas v řadě a i když nyní chvíli šahali po výhře, nedokázali jej dotáhnout do vítězného konce.

Finále je na programu v neděli 10. října od 17:00. Vítězi se stanou buď právě G2, nebo Rogue, pro které to může být první trofej vůbec. 


Sérii jsme sledovali živě

1. Zápas: G2 win

Statement na zbytek série? G2 stompli úvodní duel a jdou do vedení. Fnatic mají opět podobné problémy, co s Rogue. Early aktivita junglera, v tomto případě Jankosa, všechny linky nastartovala a ty své vedení dokázali využít a přetavit ve výhru. Jeho Jarvan byl k nezastavení, stejně tak Ornnův BrokenBlade či Flakkedův Aphelios. Jak zareagují Fnatic? Po čtvrté za sebou jim nevyšla sázka na first pick Twisted Fata, bude muset také vyřešit, jak zastavit Jankose. 

2. Zápas: G2 win

Krasojízda G2 pokračuje. S přehledem vyhrávají také druhý zápas a brzy mohou rozhodnout o svém postupu do finále. Fnatic zkusili překvapit s Kai'sou na midu, kterou hodně hrál například Faker, ale Humanoid se pořádně nedostal do hry. Jankos byl opět skvělý na Jarvanovi a míří za MVP série, ale nelze vynechat ani výborného caPse, který na Ahri podruhé také dominoval. Fnatic se musí rychle probrat, pokud chtějí s výsledkem něco udělat.

3. Zápas: G2 win

Hotovo, G2 jsou po roční odmlce opět ve finále. Historicky nejúspěšnější organizace pokračuje ve spanilé jízdě Loser's bracketem a vyhrává opět 3:0, celkově v tomto nižším koši má skóre 9:0. Tentokrát se na výhru celkem nadřeli, Fnatic předvedli nejlepší výkon série, ale nestačilo to. Dlouho vyrovnaný duel nakonec G2 v těsném finiši zvládli vyhrát po nepovedeném engagi Hylissanga. Fnatic v LEC pro jarní split končí.

Před zápasem

Cesta play-off bracketem je nevyzpytatelná, své by o tom mohli říct oba týmy. G2 z horního koše vypadli hned po úvodní sérii s Fnatic, kdy na dobře hrající mužstvo nestačili 1:3. Díky druhému životu jsou však stále ve hře, nejprve hravě ukončili sezónu nejdražšímu evropskému rosteru Vitality a poté hladce přejeli Misfits 3:0.

Do semifinále mohou jít v dobrém rozpoložení, od přesunu do Loser's bracketu neprohráli jediný zápas a i jejich forma měla rostoucí tendenci. Fnatic zase tak růžové období neměli. Sice proti Rogue vedli 2:0 a vše směřovalo k postupu do finále, jenomže Larssen a spol. překopali během série strategii a reverse sweepem si účast v nejlepší dvojce zajistili oni.

Fnatic byli od třetího zápasů zcela bezzubí, Humanoid sice dostal svého oblibeného Twisted Fata, ale pokaždé na něj Rogue byli připraveni. Ostře sledovaný duel na midlane nakonec dopadl vítězně pro Švéda, který na Sylasovi dominoval hrám. Výborně vypadal také jungler Malrang, zejména jeho Hecarim dělal Fnatic velké problémy.

Jak moc se oba týmy poučily od poslední série a co si přichystaly na odvetu? Dozvíme se dnes od 17:00, kdy semifinále začíná - poprvé od vypuknutí pandemie Covidu-19 také přímo s diváky v aréně.
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.