League of Legends

LEC živě: Fnatic a Humanoid postupují! G2 poráží 3:1

LEC živě: Fnatic a Humanoid postupují! G2 poráží 3:1
26. 3. 2022
  |  

Druhý hrací den LEC play-off připravil souboj Fnatic a G2, dvou nejlepších evropských organizací. Sérii sledujeme živě.

El Clássico evropského League of Legends. V LEC by se jenom těžko našla větší rivalita, než kterou mezi sebou mají Fnatic a G2. Historicky dvě nejúspěšnější organizace s několika trofejemi a mezinárodními úspěchy. Zatímco v posledních několika letech měli navrch G2, nyní jsou favorizováni Fnatic.

Tradičnímu evropskému týmu se povedlo přeskládat tým a díky akvizicím Wundera, RazorK a Čecha Humanoida je z nich horký kandidát na výhru celého splitu. Čekání na titul je dlouhé, naposledy Fnatic slavili v roce 2018, kdy alespoň na rok přerušili dominantní období G2.

Kdo si během dvou týdnů pauzy přichystal lepší formu? Vše se dozvíme dnes od 17:00.



Sérii sledujeme živě:

1. zápas: Fnatic win

Dominantní Fnatic. Od začátku kontrolovali zápas, čemuž pomohl výrazně lepší draft. Engagovací comp G2 byl většinu zápasu bezradný a nemohl najít momenty pro zisk killů. Kombinace Viega a Renaty je něco, co by G2 mělo v příští hře raději vybanovat. Humanoid se také výborně předvedl na LeBlanc a zaslouženě vítězí v prvním utkání.

2. zápas: G2 win

Draft diff tentokrát na straně G2. Karma v rukách caPse díky svým štíťům udělala těžký život Humanoidovi na LeBlanc i RazorKovi na Viegovi. Velmi špatnou hru měl také Hylissang, který děvetkrát umřel. Fnatic musí nyní rozhodně vyřešit Karmu, pokud chtějí opět vyhrát.

3. zápas: Fnatic win

Blue side OP. Fnatic jdou do vedení po další skvělé hře, Humanoid potřetí vzal LeBlanc a tentokrát měl více prostoru, protože G2 Karmu tentokrát neměli. Fnatic mohou po další výhře postoupit.

4. zápas: Fnatic win

Postup je hotový! Fnatic po velmi vyrovnaném duelu zvládli vyhrát a jsou tak v dalším kole play-off. Humanoid opět skvěle zahrál na LeBlanc, kterou vzal ve všech 4 zápasech. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.