League of Legends

LEC Winter Group Stage: Zbývají 2 postupová místa, jít dále mohou MAD Lions i Vitality

LEC Winter Group Stage: Zbývají 2 postupová místa, jít dále mohou MAD Lions i Vitality
15. 2. 2023
  |  

Probíhající zimní split LEC zatím přináší skvělou podívanou. Skupinová fáze se pomalu chýlí ke konci, zbývá rozdat poslední dvě postupová místa, o která bojují i Carzzy s Neonem.

Nový formát funguje. Přináší zvraty, napínavé zápasy a výborné výkony. Již brzy se fanoušci navíc dočkají BO5 sérií, zbývá odehrát poslední blok skupin. Jako první si postup zajistili G2 a KOI, kteří jsou zatím největším překvapením druhé fáze. Jako jediní navíc v mini play-off neprohráli ani jediný zápas a drží si skóre 2:0.

Úradující šampion přehrál favorizované Vitality, francouzský tým si tak musí postup vybojovat na druhý pokus. Jde o jediné zaváhání favorita, protože podle prognóz měl napřed právě Perkz a jeho parta. Nicméně KOI ukázali, že se s nimi musí stále počítat. Po nepovedeném startu výborně načasovali formu do BO3 sérií, ve kterých zatím kraluje jungler Malrang. Korejec je klíčovou součástí prozatimního úspěchu, přidala se k němu navíc i oživená botka Comp a Trymbi. Ač to zpočátku nevypadalo, obhajoba je reálná.

Vitality si  na soupeře ještě počká. Bude jím lepší z dvojice Heretics a SK Gaming, což slibuje poměrně vyrovnanou podívanou. Nováček ligy ukázal zajímavý výkon proti Vitality v prvním kole, zatímco SK Gaming povětšinu série s KOI tahaly za kratší konec.

Druhý zápas budou pečlivě sledovat MAD Lions. Zlatí lvi v druhém kole nestačili na dobře hrající G2 a sérii prohráli výsledkem 0:2. Do té doby ovšem vypadali solidně, zejména výkony Nisqyho a Chasyho byly velmi povedené. Proti G2 to však bylo málo a postup do top čtyřky ještě nemají v kapse.

Zahrají si buď proti Astralis, které porazili 2:1, nebo BDS. Druhý jmenovaný tým je velkým favoritem a očekává se, že o play-off si s MAD Lions zahrají spíše oni. Dánská organizace také byla poměrně podceňovaná, ale v BO3 předvedli slušný výkon a i netradiční draft, kdy jako jedni z prvních zahráli Cassiopeia a Twitch na botlane. Na výhru to ovšem nestačilo.

Úvodní zápasy se odehrají v sobotu, start je tradičně v 18:00. Postupující nemají poté ani 24 hodin odpočinek, protože v neděli o den později přijde na řadu klíčový duel o kvalifikaci do top čtyřky.
Zbývají poslední 2 postupová místa do další fáze
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.