League of Legends

LEC Winter Group Stage: Vyrovnané série dopadly vítězně pro MAD Lions a G2

LEC Winter Group Stage: Vyrovnané série dopadly vítězně pro MAD Lions a G2
13. 2. 2023
  |  

Úvodní kolo skupin je za námi. V další dvojici zápasů byly k vidění vyrovnané série, z nichž nakonec postoupily týmy MAD Lions a G2.

Nový formát musí fanoušky bavit. Sezóna se těsně po startu přehoupla do pavouka a BO3 sérií, což s sebou přináší mnohem více napětí. Poslední utkání jsou tomu důkazem, MAD Lions měli namále s Astralis a také BDS dokázali G2 natáhnout na tři zápasy v sérii. Oba outsideři sice šahali po senzaci, ale zkušenosti nakonec promluvily.

Z postupu se tak raduje Carzzy, který sám v rozhovoru přiznal, že se mu tolik nedařilo. Picky Dravena a Apheliose, který v letošní metě takovou prioritu nemá, se nepovedly. Tahounem MAD Lions byla dvojice Nisqy a Chasy, oba hráči předvedli výbornou sérii a zejména v posledním vítězném utkání byl Korejcův K’Sante k nezastavení.

Nechybělo ovšem mnoho a Astralis mohli připravit první upset Group Stage. Vytáhli netradiční draft, ve kterém ukázali botlane ve složení Cassiopeia + Twitch support. MAD Lions se však dokázali rychle adaptovat a sílu soupeře eliminovat. Nejednalo se sice o úplně clean sérii v podání Zlatých lvů, ale vzhledem ke krátkému tréninku na novém patchi je to možná pochopitelné.

V pondělí 13. února si ihned zahrají o možnost postupu do play-off, soupeřem jim budou G2. Jarní šampion z loňského roku si poradil s BDS, ale podobně jako MAD Lions, také jim se to povedlo až ve třetím zápase. Poslední duel série byl ukázkový stomp, do té doby se hrála poměrně vyrovnaná partie. Zejména signature Olaf Adama ve druhé hře dělal problémy.

BDS a Astralis si spolu zahrají v nižším bracketu, vítěz se utká s tím horším z dvojice G2 a MAD Lions.
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.