League of Legends

LEC Winter Group Stage: KOI dali vzpomenout na loňskou formu, postupují také Vitality

LEC Winter Group Stage: KOI dali vzpomenout na loňskou formu, postupují také Vitality
11. 2. 2023
  |  

Úvodní hrací kolo je u konce! LEC přešla na formát BO3 zápasů, ve kterých jde o kvalifikaci do finálního play-off. Úlohu zvládli oba favorité.

Den nastartovala série mezi Vitality a Heretics, kde se očekával hladký průběh ve prospěch francouzské organizace. Po úvodním zápase to skutečně tak vypadalo, rychlý stomp a fanoušci pomalu mohli vyhlížet následující klání KOI s SK Gaming.

Jenomže Heretics po prvním utkání ožili a předvedli svůj nejlepší výkon vůbec v tomto splitu. Soupeře tentokrát stompli oni, zlepšený výkon všech hráčů tak překvapivě donutil sérii natáhnout až na tři zápasy.

A šahali i po senzaci, třetí utkání přineslo velmi vyrovnanou podívanou, která byla nahoru-dolů. Ukázala se tak určitá zranitelnost Vitality z konce splitu, kdy se museli na výhry hodně nadřít. Heretics zaše šli do druhé fáze jako outsider, ale tímto výkonem dali najevo, že ani postup do play-off by nemusel být nereálný.

Z výhry se ovšem nyní radují Vitality, kteří tak splnili úlohu favorita. Jejich soupeřem v pondělí 13. února budou KOI, kteří proti SK Gaming nastoupili hned vzápětí.

Zde se naopak očekával vyrovnanější průběh, SK byli překvapením základní části a svými výkony oslnily fanoušky i analytiky. Naopak KOI, úřadující šampion, se trápil. Jen tak tak postoupil do Group Stage a nevypadal, že by na obhajobu vůbec mohl pomýšlet.

Jenomže roster ukázal své zkušenosti ze sérií a do hracího dne přišel skvěle připraven. SK Gaming v obou zápasech tahali za kratší konec, ve druhém utkání sice měli chvííli naději na to zvrátit stav, ale výborné individuální výkony ze strany KOI byly on point.

MVP série je rozhodně jungler Malrang, který vypadal jako loni ve svých nejlepších představeních. Byla ho vidět plná mapa, nastartoval všechny linky a sám byl u všeho důležitého. SK Gaming na jeho pathing a early ganky nenašli odpověd, což se ukázalo jako klíčové.

KOI si tak zahrají s Vitality o přímý postup, do lower bracketu padají Heretics a SK Gaming. Vítěz tohoto duelu dostane šanci postoupit proti horšímu z pondělní série.

Výsledky Group Stage Day 1

  • Team Heretics - Team Vitality 1:2

  • KOI - SK Gaming 2:0


Vitality nebo KOI mohou v pondělí postoupit do finálního play-off
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.