League of Legends

LEC Week 2: Fnatic konečně vyhrávají, trápí se MAD Lions

LEC Week 2: Fnatic konečně vyhrávají, trápí se MAD Lions
21. 3. 2023
  |  

Další tři zápasy za sebou má evropská LEC. Hráči Fnatic se dokázali odrazit ze dne a mají první výhry ve splitu, bez formy jsou však finalisté MAD Lions.

Náznak naděje? Fnatic ukončily dlouhou sérii porážek a připsaly si nejen první bod, ale dokonce rovnou dva. Zejména v posledním zápase week 2 roster jasně přehrál KOI a předvedl nejlepší výkon za dlouhou dobu. Velmi povedený draft korunovaly i představení jednotlivých hráčů, ve skvělém světle se ukázal RazorK a na hrůzný start do LEC dal zapomenout Oscarnin, který na svém trademark Gangplankovi budil hrůzu.

„Na Oscarovi byla i slyšet obrovská nervozita, jsem rád, že se mu nyní dařilo a postupně si zvyká,“ nechal se slyšet jungler Fnatic v pozápasovém rozhovoru. Tým vedený českým koučem Nightsharem ukázal zajímavé věci, na které bude ovšem potřeba navázat ve final weeku. Pokud předvedou podobné výkony, postup do top 8 by jim neměl uniknout.

O ten se naopak strachují spíše MAD Lions. Druhý nejlepší tým zimního splitu vstoupil do ligy špatně, zatím ani nic nenasvědčuje tomu, že by měla přijít změna. Nepovedené drafty, nekoordinace na mapě a celkově slabá forma celého rosteru. Tato sestava vůbec nepřipomíná tu, která prošla až do finále a získala stříbrnou medaili.

Zápas s Astralis sice Zlatí lvi zvládli, ale poté přišly prohry s Heretics a Excel. S pouhými dvěma body jim patří poslední dělené místo tabulky a vzhledem k současné formě je čeká tuhý boj.

Naštěstí nemusí tolik zoufat, protože tabulka je obecně vyrovnaná. Vedoucí pětice má totiž pouze celkově 4 výhry, což znamená, že opravdu všichni jsou stále ve hře o postup. Vitality doposud působily jako nejlepší celek, ale dvě prohry s Astralis a G2 jejích dosavadní jízdu trochu zpomalily. Právě zimní mistr se vyhoupl do čela, když zvládl těžké zápasy, ale k perfektní skóre zkazila porážka s KOI.

Stejně jako další čeští hráči, tak i Patrik s Excel má dva body. Po sérii proher přišel zlom právě proti MAD Lions, kdy v souboji dvou domácích ADC vyšel vítězně hráč britské organizace. Také Excel čeká tuhý boj o top osmičku, která bude ještě vyrovnanější než v minulém splitu.
O postup hrají všechny organizace I Zdroj: Leaguepedia
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.