League of Legends

LEC: Úvodní kolo Superweeku za námi, Fnatic získali cenný bod

LEC: Úvodní kolo Superweeku za námi, Fnatic získali cenný bod
12. 8. 2022
  |  

První ze tří zápasů máme za sebou. LEC vkročila do svého posledního hracího víkendu, důležité vítězství si připsali Fnatic. Play-off se však vzdaluje EXCEL.

Rozehrál se jeden z nevyrovnanějších závěrů LEC vůbec. Summer split v letošním roce bude zamotaný až do posledního zápasu, jedna třetina se v pátek již odehrála. Jak zápasy dopadly?
 
18:00 – Team BDS vs. Misfits
V úvodním duelu překvapení nepřišlo. Misfits hladce porazili nejslabší celek ligy a pokračují ve vítězné sérii, která nyní činí 5 zápasů. Roster hraje ve velké pohodě, novinky ohledně prodaného slotu vůbec náladu v týmu neovlivnil. Vetheo a spol. byli k nezastavení, ale nutno dodat, že je Team BDS příliš neprověřil.
 
19:00 – SK Gaming vs. Vitality
Jmenujte lepší duo než SK Gaming a velké upsety. Německá organizace senzačně porazila Team Vitality a tím si násobně zvýšila svou šanci na play-off. Team Vitality se bod velmi hodil, díky němu by měli jistotu, ale dobře rozehrané utkání se jim podařilo ztratit.

Zápas ztratili během špatného callu na Baronovi, kde toho hráči SK Gaming dokázali využít. Jejich comp navíc obsahoval velké combo v podobě Rakan, Vi, Darius a Yasuo ulti. Teamfighty se jim hráli velmi příjemně a v late fázi to bylo vidět.
 
20:00 – Rogue vs. Excel
Bohužel pro české fanoušky, špatná forma Excel pokračuje. Prohráli čtvrtý zápas v řadě a bohužel proti dobrým Rogue nepředvedli nic zajímavého. Vicemistr je ukázkově stompnul a zajistil si tak play-off, bohužel Patrikovi a spol. se naopak vzdálilo.
 
21:00 – Astralis vs. Fnatic
Fnatic mohou o něco klidněji dýchat. V poměrně clean hře přehráli Astralis, podařilo se jim s přehledem sbírat všechny objectivy a kontrolovat mapu, killů k vidění mnoho nebylo. Poctivá macro hra jim zařídila výhru a důležitý úvodní krok směrem k play-off.
 
22:00 – G2 vs. MAD Lions
Hlavní utkání pátku stálo za to! Rozhodně nejzábavnější duel, který po 25 minut ovládalo G2, ale MAD Lions se poté nadechli k možnému obratu. Podařilo se jim několikrát odrazit útok a nakrmený Unf0rgiven dělal nepříjemnosti, bohužel pro Zlaté lvy se nepodařilo závěrečný push s Baronem ustát a velkou otočku nepředvést.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.