League of Legends

LEC Superweek: Fnatic přišli o čtvrté místo v tiebreakeru, split končí pro Vitality

LEC Superweek: Fnatic přišli o čtvrté místo v tiebreakeru, split končí pro Vitality
14. 8. 2022
  |  

Šilený LEC split měl šílený závěr. V tiebreakeru si play-off vyhráli Excel, Fnatic přišli o top čtyřku.

  • 17:00 – Excel vs. Astralis
Povinnost zvládnuta. Excel získali nutný bod a posunuli se tak do první šestky. Potěšit je může velmi dobrý výkon, od začátku do konce kontrolovali mapu a Astralis do ničeho nepustili. Dánská organizace získala jenom pět killů a ani jednou v zápase nebyla v goldovém leadu.

Vzhledem ke zbývajícím výsledkům musí sehrát tiebreaker s Vitality o postup do play-off.
 
  • 18:00 – Team BDS vs. MAD Lions
Zápas bohatý na killy, celkově jich bylo k vidění 35, ale MAD Lions drželi většinu času velký goldový lead. Zlatí lvi tak zakončují split na skvělém druhém místě, jsou o skóre za prvními G2.
 
  • 19:00 – SK Gaming vs. G2 Esports
Push na první místo se povedl. G2 ovládli tabulku základní části a způsobem sobě vlastním časují formu přesně na play-off. Další velmi dobrá hra, zaváhání proti SK Gaming tentokrát nepřipravili. MVP zápasu je Jankos, který na Pantheonovi získal 10 killů.
 
  • 20:00 – Vitality vs. Rogue
Víkend hrůzy pro Vitality. Prohráli všechny tři zápasy a místo klidného zajištění play-off, případně top čtyřky, se nyní strachují o přežití. Proti Rogue tahali většinou za kratší konec. Sice ještě ve 27. minutě měly oba celky stejný počet goldů, ale prohraný fight u draka znamenal soulu pro vicemistra. Ti pak dotáhli všechno k zdárnému konci.

Vitality si tak účast v play-off musí vybojovat v tiebreakeru proti Excel.

  • 21:00 – Misfits vs. Fnatic
Humanoid může slavit! Fnatic předvedli solidní výkon a zaváhání nepřipustili, play-off summer splitu 2022 bude rozhodně i s nimi. Dokonce mohou jít i do top čtyřky, v tiebreakeru je čeká rematch znovu s Misfits o lepší nasazení.
 
  • Tiebreaker 1: Excel vs. Vitality
Wow! Velmi vypjatý zápas, ve kterém šlo o hodně. Vítěz totiž postupuje do play-off, prohranému split skončí. Lepší výkon předvedli Excel, kteří se po nervózním startu oklepali a utkání si pohlídali. Patrik na Dravenovi nabral skvělou farmu a rozjeté ADC šlo jenom těžko zastavit.

Pro Team Vitality tak překvapivě končí split předčasně, velká investice do supertýmu se nepovedla. Nemají už totiž ani šanci kvalifikovat se na Worlds, které chtěli vyhrát.
 
  • Tiebreaker 2: Misfits vs. Fnatic
Souboj o čtvrté místo patří Misfits, kteří tak jdou do Upper Bracketu. Předvedli velkou otočku, Fnatic vypadali po většinu zápasu lépe, ale pár nepovedených akcí nastartovalo carry hráče Misfits. Organizace tak půjde do play-off v lepší pozici, Fnatic si zahrají s Excel v Lower Bracketu.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.