League of Legends

LEC Play-off: Obhájí česká dvojice titul šampionů Evropy?

LEC Play-off: Obhájí česká dvojice titul šampionů Evropy?
13. 8. 2021
  |  

Je to tady. Poslední týdny nejvyšší evropské soutěže v LoLku jsou před námi! Už dnes začne nejlepší šestice týmů LEC bojovat o titul, peníze, fame a hlavně o sloty na Worlds 2021! Kdo bude hrát s kým a jaký je formát play-off?

Pojďme rovnou začít pavoukem vyřazovacích soubojů LEC, ať vidíme, co budeme sledovat!
LEC play-off bracket - léto 2021 | zdroj: https://lol.fandom.com/wiki/LEC/2021_Season
Tento formát není ve světě esportu novinkou a klade velký důraz na seeding - pořadí týmů. Ve winner’s bracketu jsou TOP 4 týmy ze základní části sezóny. Hrají spolu 1. (RGE) vs. 4. (MSF) místo a 2. (MAD) vs. 3. (G2) místo. Poražení jdou do loser’s bracketu, kde je podle umístění bude čekat několik zápasů, kterými se můžou probojovat do semifinále.
 
Vítězové 1. kola winner’s bracketu naopak hrají rovnou o semifinále. Vítěz postoupí do finále a poražený bude čekat na nejsilnější tým, který se probije loser’s bracketem.
 
  • 18:00 pátek 13. 8. | Rogue vs. Misfits Gaming 
  • 17:00 sobota 14. 8. | MAD Lions vs. G2 Esports
  • 17:00 neděle 15. 8. | Team Vitality vs. Fnatic
 

Favorité a možná překvapení?

Nejlepší výsledky očekáváme od trojice Rogue, G2 Esports a MAD Lions. Stejnou horní trojku jsme mohli vidět na konci jarního play-off, kdy G2 skončili třetí a MAD Lions ve finále proti Rogue získali svůj první titul šampionů LEC.

Česká dvojice Marek “Humanoid” Brázda (mid lane) a Matyáš “Carzzy” Orság (AD carry) to bude mít tentokrát ale velice těžké. I přesto, že jsou aktuální mistři, tak většina predikcí je posouvá až na třetí místo.

Na druhou stranu i na jaře se od lvů neočekávalo příliš a zničehonic drželi nad hlavou pohár. Navíc to vypadá, že v posledních týdnech sezóny se podařilo lvům zase najít společnou flow a předvádí skvělé výkony - obzvláště Carzzy září téměř v každé hře.
 

Sázka na jistotu - Rogue

Rogue to nemají snadné. I když dominovali téměř celou letní část ligy a všichni soupeři v rozhovorech říkají, že Rogue jsou momentálně zdaleka nejsilnější EU tým s naprosto perfektně strategickou hrou, tak si pánové stále drží stigma věčné dvojky.

Strategická, čistá hra je velmi silná zbraň, ale nejednou jsme viděli, jak potom extrémně kreativní a agresivní hra MAD Lions Rogue překvapila. A pak je tu tým superhvězd, který má na kontě nejvíc trofejí z celé EU.
Největší sázka na jistotu jsou Rogue - ale stejně zase skončí druzí :) Zdroj: flickr.com/photos/lolesports/

G2 se vrací na vrchol

G2 Esports se s odchodem svého bývalého kapitána, Perkze, vyrovnávali prakticky celý letošní rok. Příchod největší hvězdy západy, Rekklese, zamíchalo kartami i herním stylem a místo totální dominance přišel chaos.

Jenže poslední měsíc letní části G2 absolutně dominovali, a kdo se podívá na výsledky a hlavně roster G2 Esports, musí tipovat umístění minimálně v TOP 2. Aktuálně jsou největší favorité na výhru G2, pokud naplní svůj potenciál, následně Rogue a MAD Lions musí předvést životní formu, aby obhájili titul šampiona.

Zdroj náhledové fotografie: flickr.com/photos/lolesports

Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.