League of Legends

LEC na MSI 2023 končí, tým G2 vypadl s čínskými BLG

LEC na MSI 2023 končí, tým G2 vypadl s čínskými BLG
16. 5. 2023
  |  

Brzký konec pro LEC. G2 ve druhém kole Lower Bracketu narazili na BLG, ale ani na dvojku LPL nevyzráli a po prohře 1:3 končí na turnaji.

Evropský run je u konce. Poslední naděje Evropy a vítěz turnaje z roku 2019 si znovu vylámal zuby na asijském týmu, tentokrát nad jejich síly byla čínská dvojka BLG. Stejně jako proti Gen.G, také nyní zvládla parta G2 vyhrát jeden zápas série a srovnat skóre, ale ve zbývajících zápasech soupeře neporazili.

Druhý duel přitom G2 předvedli neskutečnou otočku, kdy v 19. minutě ztráceli 9 tisíc goldů. Přesto po pár dobrých teamfightech a sebraném Baronovi převzali otěže a dokázali získat první bod série. Třetí zápas šlo o vyrovnanou podívanou, ale LPL tým ukázal, v čem je jeho tradiční přednost – v teamfightech. Důležité momenty zvládli získat ve svůj prospěch a vedení 2:1 již v rozhodujícím duelu neztratili.

BLG se tak na svém prvním mezinárodním turnaji radují z dalšího postupu, nyní čekají na soupeře z dvojice Gen.G a Cloud9. Podle dosavadního průběhu lze očekávat, že dále půjde korejský šampion, se kterým si to rozdají v prvním LCK-LPL souboji tohoto turnaje. Ten očekávanější je na programu ve čtvrtek 18. května, kdy  proti sobě nastoupí zatím nejlepší celky turnaje, tedy T1 a JDG.

Fanoušci LEC si MSI 2023 moc neužili, týmy vypadly v nejkratším možném čase a lize se nastavilo také zrcadlo. Rozdíl mezi Asií a západem je aktuálně obrovský, do nadcházejících Worlds bude třeba hodně zapracovat a zlepšit kvalitu. Posledním plamínkem jsou Cloud9, ale od nich se zázrak proti nabitým Gen.G příliš neočekává.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.