League of Legends

LEC: Kdo se stane králem Evropy?

LEC: Kdo se stane králem Evropy?
9. 4. 2021
  |  

Rogue, G2 Esports a MAD Lions se tento víkend porvou o titul šampiona Spring splitu nejvyšší evropské soutěže v League of Legends, LEC. Podaří se MAD Lions se dvěma českými zástupci zapsat se do historie?

Drama do samotného závěru. Tak vypadá letošní play-off LEC. Kdo ale zůstane stát jako poslední?

G2 Esports vs. Rogue | Sobota 10. 4. 2021 

Rogue si v posledním zápase hravě poradili s Schalke 04, kteří předvedli v play-off fantastickou formu, když první vyřadili Fnatic a poté sehráli s G2 Esports celou BO5 sérii až do 5. rozhodující hry. Vypadá to, že Rogue znovu nabrali dech a vrací se do formy z jarního splitu, kde obsadili sebejisté 2. Místo za G2.

G2 naopak těžce selhali v semifinále “Winner’s Bracket” proti MAD Lions, kde podlehli se skóre 1:3. Tím šokovali všechny své fanoušky a dost možná i fanoušky soupeře.

Mají tedy Rogue šanci rozdrtit G2 Esport?

Ne… Samozřejmě, že šanci mají vždy. Ale pokud kouč G2, Grabbz, opraví draft - tzn. nepošle opět své hvězdné AD Carry, Rekklese, na support championa, budou to mít Rogue opravdu těžké. Víme dobře z předchozích 2 let, že G2 nehrají na 100 %, pokud jim nejde o vše. A teď jim o vše jde. Takže hodně štěstí hráčům Rogue, ale tohle bude opravdu “uphill battle”. Jankos opravdu nechce do americké LCS, takže prohra prý nepřipadá v úvahu.

Varianta finále: MAD Lions vs. G2 Esports | Neděle 11. 4. 2021

Čas odvety z minulého kola!
 
MAD Lions předvedli neskutečně kreativní, proaktivní a agresivní hru v souboji o finále. Zároveň překvapili s naprostým “draft kingdom” a soupeře porazili prakticky už při výběru a banování jednotlivých šampionů.
 
G2 Esports nyní stojí zády proti zdi. A to je místo, kde jsou nejděsivější.
 
Tým plný hvězd, které se všechny zúčastnily v posledních 3 letech finále Worlds. Caps dokonce rovnou 2 roky po sobě. Poprvé v roce 2018 s Rekklesem v barvách Fnatic a rok poté už v sestavě G2. Obrovskou roli bude v tomto zápase hrát právě zkušenost superhvězd G2, protože play-off LEC se oproti jiným aktuálním soutěžím hraje offline přímo ve studiu a atmosféra je naprosto jiná než v pohodlí známého gaming housu.
 
Na druhou stranu MAD Lions ukazují neskutečnou formu a obzvlášť čeští zástupci Matyáš “Carzzy” Orság a Marek “Humanoid” Brázda táhnou tým kupředu.
 
Výhra MAD Lions by byla fenomenální úspěch pro organizaci, která hraje v LEC teprve druhým rokem, a také pro Českou republiku. Žádný z Čechů zatím nad hlavu pohár šampiona nejvyšší Evropské ligy nezvedl a tuto neděli budeme mít šanci!
 
 Top laner G2, Wunder, si odinstaloval WoWko… Tady končí sranda.


Varianta finále: MAD Lions vs. Rogue | Neděle 11. 4. 2021

Pokud G2 Esports prohrají s Rogue, tak se rozhodně máme na co těšit. Utkaly by se ve finále 2 týmy, které oba porazily úřadující šampiony, a viděli bychom střet zcela odlišných herních stylů.
 
Rogue ovládli Jarní split převážně naprosto čistou “makro” hrou a soupeře často přehrávali strategickými rozhodnutími a perfektní kontrolou objectivů. Na druhé straně MAD Lions hrají agresivně a jakmile nastartují, nesundají nohu z plynu. Což ale občas vyústí v přehnanou agresi a ztrátu. MAD Lions jsou ale skvělou vizitkou mladé generace evropských hráčů a nové vlny, která vyzývá ostřílené veterány League of Legends scény.
 
Jestli se dočkáme této varianty finále, nebál bych se tvrdit, že nás čeká dramatická série na celých 5 her a poslechu klasických “Silver Scrapes” se nevyhneme.
 
GL Carzzy a Humanoide. Držíme vám pěsti!

Zdroj úvodní fotografie: tryhard.cz
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.