League of Legends

G2 naprosto dominovali Rogue a podeváté se stávají mistry LEC

G2 naprosto dominovali Rogue a podeváté se stávají mistry LEC
10. 4. 2022
  |  

Finále jarního splitu LEC 2022 dopadlo vítězně pro G2. Nejlepší evropská organizace potvrdila neskutečnou formu a smetla také Rogue.

G2 to dokázali! Nejlepší evropská organizace vyhrála 12. zápas v řadě a předvedla jeden z nejdominantnějších runů Loser's bracketem vůbec. Od vypadnutí s Fnatic se v rosteru něco zlomilo a začal předvádět jeden výborný výkon za výkonem. Zaslouženě tak slaví devátou trofej ve své historii a navyšují vedení na čele v množství LEC titulů.

Rogue sice měli třetí hru ve svých rukou, ale vyhrát ji nedokázali. Prohrávají tak své druhé finále a stále čekají na první trofej do své vitríny. Mimochodem, G2 má více titulů, než Rogue odehráli splitů.

Sérii jsme sledovali živě

1. zápas: G2 win

Jízda G2 pokračuje. Vyhrávají 10. zápas v řadě od vypadnutí s Fnatic a vykročili jasným směrem k další trofeji. Muž zápasu? caPs. Dánský midlaner dal vzpomenout na roky 2018 a 2019, kdy patřil mezi nejlepší hráče na světě a strašil nejednoho midaře po celém světě. V kombinaci s Jankosem opět velmi dobrá dvojka, která patřila ke klíčovým můžum výhry. Kombinace Jarvana a Ahri skvělě fungovala, právě toto musí Rogue v následujícím draftu vyřešit. Pokud to dají do rukou Jankose a caPse znovu, budou výhru hledat těžko.

2. zápas: G2 win

Rogue si tentokrát vzali blue side, bannuli caPsovi Ahri a vzali Azira s Volibearem. Částečně to pomohlo, zápas byl vyrovnanější, ale kompozice G2 byla v longrunu zkrátka lepší. Lehce se jim začínali fighty díky Ornnovi a Jarvanovi, Corki, Renata a Xayah zase dodali potřebný disengage. Opět byl vyníkající caPs, který míří za oceněním MVP série. G2 chybí jediná výhra k fantastickému zisku titulu. 

3. zápas: G2 win

Clean sweep! G2 od vypadnutí s Fnatic vyhrávají 12. zápas (!) v řadě a zaslouženě mohou jít slavit devátou trofej ve své historii. Naprosto dominantní run Loser's bracketem byl zakončem tak, jak si zasloužil. Rogue sice začátek zápasu vedli, ale G2 jsou zkrátka v neskutečné formě. Všichni hrají na své absolutní špičce a caPs dává vzpomínat na své nejlepší roky. Jarní split 2022 patří G2!

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.