League of Legends

LEC čeká předposlední hrací týden, Fnatic otestují poprvé G2

LEC čeká předposlední hrací týden, Fnatic otestují poprvé G2
21. 6. 2024
  |  

Další víkend znamená další zápasy evropské hlavní soutěže. Čeští fanoušci se dočkají domácího derby na botlince i duelu Fnaticu s G2.

Jde do tuhého. V základní fázi LEC zbývá odehrát tři zápasy, ve kterých mají týmy poslední šanci vybojovat si potřebné umístění v top osmičce. Zatím je vše otevřené a nikdo ze hry venku není, poslední body tedy mají cenu zlata. S jistotou můžeme zatím říct, že Fnatic v play-off rozhodně budou.

Parta vedená českým koučem Nightsharem vstoupila do letního splitu nejlépe ze všech konkurentů. Pět výher v řadě znamená, že jde o jediný neporažený celek. V neděli ovšem přijda zkouška ze všech největších, jelikož narazí na své hlavní rivaly G2. Úřadující šampion se zatím rozjíždí pomalu a překvapivě dvakrát prohráli. Je pro ně však typické, že motory zapínají až v průběhu a formu načasují až na play-off, které obvykle ovládnou. Čtyři tituly v řadě hovoří za vše.

Fnatic se postupně vypracovaly v druhé nejlepší mužstvo ligy, ale své rivaly ne a ne porazit, alespoň v klíčových zápasech. Nedělní srovnání napoví, jaké jsou momentální skutečné síly obou týmů. Výhra pro Humanoida a spol. by je rozhodně nakopla možná i k jízdě, která skončí vysněným a dlouho očekávaným titulem. 

Zajímavý zápas čeká i duo Carzzy a Patrik. Dvojice českých ADC na sebe opět narazí na botlince, kde se poperou o klíčovou výhru. Pro Vitality by bod znamenal velké příblížení top osmičce. Start splitu je nechytil v dobré formě, ale po třech prohrách přišly už jenom výhry, což roster uklidnilo. 

GIANTX zase mají ze čtyř utkání výhru jenom jednu. Změny v týmu zatím ovoce nepřinesly, organizaci bohužel opět čeká souboj o alespoň osmé místo. V posledních dvou splitech se to povedlo, můžeme doufat, že to přijde i nyní. Po Vitality je ovšem bohužel čekají BDS, což není vůbec jednoduchý zápas. 


  • Sobota 18:30: Vitality - GIANTX

  • Neděle 18:30: Fnatic - G2


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.