League of Legends

League of Legends míří na Netflix!

League of Legends míří na Netflix!
5. 5. 2021
  |  

Jeden seriál na motivy celosvětového MOBA fenoménu Netflixu evidentně nestačí. Po Dota: Dragon’s Blood se streamovací gigant ujal také konkurenčního League of Legends (LoL). Nový animovaný seriál ponese název Arcane a Netflix ho představí na podzim tohoto roku.

Herní vývojářská společnost Riot Games stojící za nejhranější MOBA hrou všech dob, League of Legends, původně oznámila práce na animovaném seriálu již v roce 2019. Jedná se o první televizní projekt, se kterým je studio spojeno. Seriál Arcane měl původně vyjít už v roce 2020, ale Riot Games nikdy neodtajili distribučního partnera a spekulovalo se, že vydání pozdržela také pandemie COVID-19. Riot Games však v pondělí oznámili spolupráci s Netflixem a oba giganti rovnou přišli s prvním trailerem.



Riot Games pro celý projekt využili animační studio Fortiche Production, se kterým spolupracovali na několika herních videích přímo ve hře League of Legends a kteří pro Riot vytvořili videoklip virtuální dívčí pěvecké skupiny inspirované žánrem K-POP, K/DA. Jejich debutový singl Pop/Stars, který vznikl jako oficiální hymna Mistrovství světa 2018 v League of Legends, má 450 milionů zhlédnutí na Youtube a výborně slouží jako ukázka animačních dovedností studia.



Kombinace 2D a 3D animace, která zaujme moderním a netradičním pojetím, může zaujmout širší skupinu diváků (mimo fanouškovské základny) než v případě Dota 2 seriálu, který se vydal tradičním anime stylem. A to Netflix jistě těší.

Riot Games tak pokračují v rozšiřování své League of Legends franšízy. Vedle nově ohlášeného seriálu se společnost zaměřuje také na port League of Legends na mobilní zařízení, který se jmenuje Wild Rift, a nedávno také oficiálně potvrdila práci na MMORPG právě ze světa LoL.
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.