League of Legends

LCS zná své první Worlds zástupce: Do Číny poletí 100 Thieves a Team Liquid

LCS zná své první Worlds zástupce: Do Číny poletí 100 Thieves a Team Liquid
16. 8. 2021
  |  

Klíčové kolo play-off je za námi. Vítězové sérií z horního bracketu si díky postupu mohli zajistit účast na Worlds, která je snem každé organizace. Pro české fanoušky je dobrou zprávou, že povinnost zvládli 100 Thieves. V Číně je doplní Team Liquid.

100 Thieves vítězstvím 3:2 nad Evil Geniuses potvrdili svůj nárůst formy, který se jim povedl nastolit počátkem letního splitu. Ač série byla velmi těsná a vše rozhodl až vypjatý pátý zápas, zvládli splnit svůj hlavní cíl - dostat se na Worlds. K vidění byla zatím možná nejzábavnější a nejvyrovnanější série prozatimního play-off LCS, protože oba týmy předváděly výborné hry a nedarovaly si ani kousek prostoru.
 
Opět na sebe upozornil 17leté ADC Danny, které hájí barvy Evil Geniuses. Mladý hráč nedávno obdržel ocenění Rookie of the Split - a zcela zaslouženě. Nyní byl opět hlavním tahounem týmu, bohužel pro něj, na vysněný postup to nestačilo. Minimálně bylo ale rozhodně zajímavé sledovat, jaký hráč v LCS momentálně všem roste před očima. O lokální talenty je v Severní Americe nouze, nejlepší playeři v lize jsou obvykle z jiných regionů a Danny posledních několik měsíců naznačuje, že by se mohl stát přední hvězdou soutěže. 
 
Evil Geniuses se vypadnutím posouvají do Loser's bracketu, kde stále ještě mohou zabojovat alespoň o účast na play-in na Worlds. Na úvod je ale čeká velká zkouška, a to Cloud9. Již teď je nyní jisté, že jeden z těchto týmů vyjde zkrátka a velkého mezinárodního turnaje se nezúčastní. Před začátkem splitu by asi každý favorizoval partu kolem midlanera Perkze, nyní to ovšem vypadá na další vyrovnanou sérii, která může dopadnout jakkoliv. Současná forma a rozpoložení hovoří spíše pro Evil Geniuses, zkušenosti a kvalita rosteru zase pro Cloud9.

Play-off aura Team Liquid? Top!

Dalším postupujícím na Worlds jsou možná překvapivě Team Liquid. Podobně jako Cloud9, tak i oni měli velký výpadek letní formy a skončili až na pátém místě tabulky základní části. Do vyřazovací části šli v nepěkné pozici, ale pesimistické predikce se ukázaly jako velmi mylné.
 
Team Liquid vypadají v play-off jako aktuálně nejlepší tým v celé Severní Americe a podruhé za sebou zvládli vyhrát sérii 3:1, tentokrát nad TSM. Postupy jsou jedna věc, ale nesmíme také opomenout způsob, jakým se organizaci daří vyhrávat. Předvádí velkou týmovost a taktickou vyspělost, kterou doplňují o výborné individuální výkony. Vyzvednout jediného hráče je opět těžké, protože všichni by měli obdržet metál. Zaslouženě se této partě podařilo odsunout TSM do spodního bracketu a zajistit si tak účast na Worlds.
 
Během dvou týdnů od konce základní části se jim podařilo vychytat své dosavadní chyby, výrazně pomohl také návrat Santorina a roster nyní pomýšlí i na celkové vítězství ve splitu. O finále si zahrají právě s 100 Thieves, což slibuje velmi zajímavou sérii. Obě organizace splnily své minimum a mohly by do zápasů jít s větší pohodou.
 
Naopak více stresu se objeví v táboře TSM. Ambiciózní tým se propadne do Loser's bracketu a má před sebou ještě několik sérií, aby urval účast do play-off skupiny Worlds. Nejprve ho čeká poměrně schůdný soupeř v podobě Immortals, ale dále musí překonat někoho z dvojice Evil Geniuses či Cloud9, což nebude nic lehkého. 
 

Spodní bracket dle očekávání

Jak již bylo zmíněno, postupujícími v Loser's bracketu jsou dle očekávání Immortals a Cloud9. Obě organizace vyhrály s přehledem 3:0 (proti Dignitas, resp. Golden Guardians) a pokračují tak dlouhou cestou play-off. Zejména duel Cloud9 a Evil Geniuses slibuje zajímavou podívanou, vítěz si to pak rozdá pravděpodobně s TSM. Již teď je tedy jisté, že z těchto tří silných týmů neuvidíme na Worlds dva. 
 
Zdroj úvodní fotografie: Twitter @LCS
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.