League of Legends

LCS Week 7 přinesl další víkend plný upsetů, 100 Thieves drží první místo

LCS Week 7 přinesl další víkend plný upsetů, 100 Thieves drží první místo
19. 7. 2021
  |  

LCS nemá favorita a vyhrát může každý s každým. Tak by se dal popsat probíhající letní split v Severní Americe, který se ovšem blíží do svého konce a brzy tak rozhodne o konečném složení do vytouženého play-off.

Poslední víkend měla vyjma Team Liquid špička tabulky shodné skóre 2-1, akademie FlyQuest neobstála v tvrdé konkurenci a naděje stále živí Golden Guardians.

Stálící na prvním místě jsou nadále 100 Thieves. Sice prohráli překvapivě úvodní zápas s Dignitas, ale další dva duely s Team Liquid či FlyQuest zvládli již s přehledem. Aktuálně jim patří první místo s jednobodovým náskokem na TSM, na Evil Geniuses a Cloud9 drží komfortní náskok 3 bodů. 100 Thieves jsou nejlepším týmem léta a také do play-off půjdou jako jeden z favoritů.

Vítěz jarního splitu Cloud9 se bude muset hodně posnažit, aby obhájil svou pozici z úvodní poloviny sezóny. Až na úvodní zaváhání s Immortals, kdy zcela překvapivě během pár minut prohráli zápas s velkým náskokem, zvládli povinné zápasy s Golden Guardians a CLG, tedy celky ze spodku tabulky. Ve zbývajících šesti zápasech již nesmí nic ztratit a doufat, že vrchol tabulky závěr splitu nezvládne. Cloud9 by si jistě přáli alespoň druhé místo, které znamená rovnou posun do semifinále.

Na tuto pozici v tabulce si ale dělají zálusk také Evil Geniuses. Překvapení letního splitu bojuje o ty nejvyšší příčky a aktuálně mají shodný počet bodů s Cloud9. Jejich série osmi výher ovšem byla přerušena, padli totiž překvapivě s Golden Guardians. Podobně jako ostatní celky z vrcholu tabulky prohráli svůj úvodní zápas, aby následující dva zvládli. Každopádně se s Evil Geniuses musí počítat, chytli výbornou formu a zásadně ještě mohou promluvit do konečného postavení v tabulce.
Vlak zřejmě ujíždí Team Liquid, kteří opět se svými přímými konkurenty dvakrát prohráli. Konfrontaci nezvládli jak s TSM, tak i s 100 Thieves. Roster zdaleka nepředvádí to, co v jarním splitu, kdy se dokonce stal vítězem Lock-in turnaje. Ani návrat Alphariho do sestavy zatím příliš nepomohl. Team Liquid se do play-off téměř jistě dostanou, ovšem budou v poměrně těžké pozici. Formu musí načasovat právě na vyřazovací část, jinak mnohonásobný šampion bude moci koukat na Worlds pouze z pohodlí svého domova.

Pokračuje také vzpoura na spodku tabulky. Golden Guardians jsou snad poprvé v roce 2021 na jiném místě než posledním. Díky dalším dvěma výhrám (proti EG a Dignitas) se posunuli na deváté místo a vyhlížejí účast v play-off. O něj se poperou s FlyQuest, který důvěru v akademii prodloužil o další týden. Úvodní výhrou TSM natáhli svou sérii výher 4, ovšem další duely s Evil Geniuses či 100 Thieves byly již nad jejich síly.

Souboj o osmé místo slibuje zajímavou podívanou. FlyQuest a Golden Guardians od sebe aktuálně dělí jeden bod, ve zbývajících šesti zápasech se ještě může stát cokoliv. Pozici by měli udržet Immortals, kteří mají 17 bodů a vaz jim může zlomit jen série několika proher. Na spodek tabulky se propadl roster Counter Logic Gaming, který pomalu může sezónu odepsat. Poslední záchranné laso se pokusili hodit v podobě midlanera Damonteho, ale ani on nepomohl zastavit další tři porážky v řadě. S aktuálním ziskem 10 bodů to pro ně bude velmi těžké dostat se alespoň na osmé místo.

Zdroj úvodní fotografie: twitter.com/LCSOfficial
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.