CS:GO

LCS Week 6: Tým 100 Thieves nevyužil šance osamostatnit se na čele, FlyQuest překvapením víkendu

LCS Week 6: Tým 100 Thieves nevyužil šance osamostatnit se na čele, FlyQuest překvapením víkendu
12. 7. 2021
  |  

Co se to v LCS děje? Poslední víkend musel být noční můrou sázkařů, tedy pokud nešli výhradně po outsiderech.

Hráči 100 Thieves zřejmě neustáli tlak a prohráli dva zápasy ze tří, ovšem díky ostatním výsledkům o první místo tabulky nepřišli. O pozornost se přihlásil tým FlyQuest, který do hry vyslal svou akademii a ta se nemohla uvést lépe.
 
Tým ze spodku tabulky neprožívá dobrou sezónu, zopakovat loňskou účast na Worlds se zdá jako nereálný úkol a tak se organizace rozhodla pro razantní změny. Toplanera Licorice pustila do Golden Guardians a kompletní roster vyměnila za svou akademii, která ve své lize držela průběžné druhé místo. Po víkendu nyní lze říci, že se jedná o skoro až vizionářský krok. Roster, od kterého zřejmě moc nikdo nečekal, překvapil celou NA a zvítězil ve všech třech zápasech. Postupně si poradili s Cloud9, CLG a Immortals.
 
Díky tomu se FlyQuest posunuli na osmé místo a získali i solidní náskok dvou bodů právě na deváté CLG. Současná pozice jim zajišťuje účast v play-off, bude ovšem důležité navázat na poslední víkend. Série vítězství může týmu dodat potřebnou dávku sebevědomí, které ve vypjatém konci sezóny bude potřeba.
Naopak tlak možná nesvědčil 100 Thieves. Dominatní tým si užíval sérii osmi výher v řadě, ovšem poslední víkend to snad ani nebyli oni. Úvodní prohra s Golden Guardians, posledním týmem tabulky, byl jeden z mnoha překvapivých upsetů víkendu. Další porážka přišla hned další den s rozjetými Evil Geniuses, což znamenalo chvilkovou ztrátu prvního místa. Paradoxně jediná výhra víkendu přišla s přímými konkurenty TSM, druhým týmem tabulky.
 
100 Thieves mají jediné štěstí, že se TSM minulý víkend také příliš nevydařil a oba týmy mají shodné skóre 1-2. Parta kouče Bjergsena prohrála s CLG, jediné vítězství přišlo s Golden Guardians. Díky tomu se stav na prvních dvou místech LCS nezměnil, ovšem stále je to velká škoda pro 100 Thieves. Nezvládnuté dva zápasy je mohou velmi mrzet, protože pokud by udrželi vítěznou šňůru, osamostatnili by se na čele s náskokem tří bodů. Ovšem co bylo, to bylo. Obdrželi alespoň důležité varování do zbytku sezóny.
 

Evil Geniuses drtí LCS

Ambiciózní organizace je kometou letního splitu. Po tragickém začátku a tří proher v řadě byl tým pomalu odepisován s tím, že se bude pohybovat ve druhé polovině tabulky. Ovšem Evil Geniuses se nevzdali a nyní mají nejdelší sérii výher v lize, aktuálně jsou na čísle 8. Výborné výkony předvádí celý tým, ale vyzdvihnout lze ADC Dannyho, pro kterého je to první split v LCS vůbec. Pokud počítáme hráče na jeho pozici se všemi odehranými utkáními, má druhé nejlepší KDA po FBI z 100 Thieves. Pro 17letého Američana zatím snový split, hlasitě si navíc říká o ocenění “Rookie of the Split”.
 
Evil Geniuses si přitom minulý víkend poradili jak s Cloud9, tak i s 100 Thieves. Momentálně jsou opravdu rozjetí a posunuli se na dělené třetí až páté místo s Team Liquid a Cloud9. Jarní vítěz se dál motá ve velmi špatné formě, na jaře mají skóre 9-9 a hlavně ztrácejí klíčové zápasy s přímými konkurenty. Pokud se organizace hodně rychle neprobere, může je čekat i brzký konec v play-off.
 
Dobrý víkend za sebou mají také Golden Guardians, aneb poslední zápasy se dají také označit jako vzpoura outsiderů. Do rosteru přišel z FlyQuest Licorice a tento přesun oboustranně vyšel na jedničku. Poslední tým tabulky dvakrát zvítězil, a to si poradil s 100 Thieves či Team Liquid. Poslední třetí zápas prohráli s TSM, stále se jedná o výborný výsledek. Mít skóre 2-1 ve “víkendu hrůzy” od tohoto týmu zřejmě nikdo nečekal.
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.