League of Legends

LCS Week 3: Cloud9 třikrát v řadě prohráli, nejlepší víkend slaví CLG

LCS Week 3: Cloud9 třikrát v řadě prohráli, nejlepší víkend slaví CLG
21. 6. 2021
  |  

Letní split LCS je zatím doprovázen častými roster změnami a také zcela nepředvídatelnými výsledky. Každý může porazit každého a zatím se těžko hledá tým, který by výrazně vyčníval nad ostatními. Hráči Cloud9 nenavázali na předchozí perfektní týden a tentokrát si střihli tři porážky za sebou. Do čela se vrací TSM a bezchybný víkend má za sebou tým CLG, který díky tomu stále může zabojovat o play-off.

Právě organizace CLG, dvojnásobný vítěz LCS, patří po celý letošní rok na spodek tabulky. Sestava kolem zkušených borců Pobeltera a WildTurtla výsledkově příliš nezářila, poslední víkend ale naznačila, že by se s ní mohlo ještě počítat. Díky třem výhrám v řadě odskočili od posledních Golden Guardians a jsou na děleném osmém místě s FlyQuest, což znamená účast v play-off. CLG porazili postupně 100 Thieves, Evil Geniuses a Dignitas, což jsou všechno celky z horní poloviny tabulky. Zejména úvodní výhra proti nejlepšímu letnímu týmu je velmi cenná, při které 100 Thieves navíc nezískali jediný kill, a mohla pomoci jako odrazový můstek pro tuto zkušenou sestavu.

Na poslední víkend budou velmi rychle chtít zapomenout Cloud9. Úřadující šampión se neukázal ve vůbec dobrém světle a tři porážky v řadě je odsunuli až na třetí dělené místo s Team Liquid. Match-upy přitom neměli zas tak těžké, první dvě porážky jim uštědřili Evil Geniuses a Immortals. Ve šlágru kola s TSM také po většinu doby tahali za kratší konec, ovšem největší ránu do sebevědomí jim nadělil první soupeř víkendu, Evil Geniuses. Ti předvedli bezchybný výkon a Cloud9 nedovolili vzít jedinou věž. Debata o tom, zda má dále na ADC nastupovat K1ng či Zven bude zřejmě opět v táboře týmu velmi žhavá a návratu dánského hráče by se nikdo nemohl divit.

100 Thieves si drží druhé místo

Ambiciózní tým s českým zástupcem Freezem na pozici asistenta trenéra vyhrál pět zápasů v řadě a každý očekával, že proti CLG přijde vítězství šesté. Ovšem nestalo se, fanoušky o to více musel překvapit způsob, jakým CLG zvítězili. 100 Thieves se za celý zápas nepodařilo získat jediný kill a například ADC FBI skončil se skóre 0/6/0! Jak se však říká, občas je dobré „spadnout z hrušky“, což se právě po úvodním zápase víkendu 100 Thieves stalo. Chuť si spravili hned v následujících dvou zápasech, vítězství nad FlyQuest a zejména nad Team Liquid je posunulo na druhé místo, kde ztrácí pouze jediný bod na vedoucí TSM.

Nejznámější americký tým se osamostatnil na čele po třech vyhrách v řadě a nadále potvrzuje roli jednoho z nejlepších týmů léta. Poradili si s Immortals, Cloud9 a Dignitas. Právě poslední jmenovaný tým je zatím dalším zklamáním léta. Už ke konci jarního splitu bylo vidět, že trošku ztrácí dech, což se naplno ukázalo v play-off. Nyní prohráli již čtvrté utkání v řadě a pokud se rychle nezlepší, je možné, že se ještě budou strachovat o svou komfortní pátou pozici. Celkové letní skóre 3-5 je však varující.
 

Tabulka:

  1.  TSM – 19b
  2.  100 Thieves – 18b
  3.  Team Liquid – 17b
  4.  Cloud9 – 17b
  5.  Dignitas – 14b
  6.  Evil Geniuses – 15b
  7.  Immortals – 12b
  8.  FlyQuest – 9b
  9.  Counter Logic Gaming – 9b
  10.  Golden Guardians – 6b
Zdroj úvodní fotografie: LCS on Twitter
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.