League of Legends

LCS Week 2 je před námi: Dignitas vyšlou do hry midlanera z akademie, Alphariho pozice stále nejistá

LCS Week 2 je před námi: Dignitas vyšlou do hry midlanera z akademie, Alphariho pozice stále nejistá
11. 6. 2021
  |  

Úvodní týden v LCS přinesl mnoho upsetů a zajímavých zvratů. Benchnutý Alphari, prohra C9 s Golden Guardians nebo dominantní Immortals se třemi výhrami v řadě. Začátek sezóny ovšem provází zejména brzké změny v rosterech, další do party se přidávají Dignitas.

Kometa jarního splitu se odhodlala k výměně midlanera. Do akademie putuje Soligo a opačným směrem se posouvá 23 letý Američan Yusui, pro kterého to bude debut v LCS. Ačkoliv Soligo podle Oracle's Elixir neměl zase tak špatné statistiky, pyšnit se může například třetím nejlepší KDA mezi midařy, tak měl potíže zejména v early fázi hry a také produkoval jednu z nejnižších damage ve své roli.
 
“Cítíme, že oběma hráčům tato výměna prospěje v jejich růstu a celkově pomůže našemu týmu v dlouhodobém měřítku. Vím, že je to pro lidi pravděpodobně překvapivá zpráva, zejména po výkonech, které Soligo předváděl, ale já i realizační tým cítíme, že nám to pomůže se zlepšit jak týmově, tak jednotlivě,” popsal změnu Director of Esports v Dignitas James Baker. Zda se jedná o trvalou změnu nebo o pokus není jisté, tak jako tak čeká hráče Yusui zajímavý debut a životní šance v jeho kariéře.
Podobná nejistota v rosteru je také u Team Liquid. Hvězdný toplaner Alphari byl překvapivě po prvním zápase posunut do akademie a jeho místo zaujal Jenkins, ale ani on nepomohl odvrátit strašidelný začátek léta se skóre 0-3. Oficiální roster pro následující utkání nebyl oznámen a tak nevíme, kdo na topu nakonec tentokrát nastoupí. Podle kouče a bývalého komentátora Jatta se nejedná o neplánované rozhodnutí, o této změně se uvažovalo alespoň měsíc. Ujistil veřejnost také tím, že se za zavřenými dveřmi neodehrálo nic šíleného a vše v týmu je v naprostém pořádku. Alphari toto možná nepřímo potvrdil, když tweetoval o své lásce k fast foodu.
 
Posouváme se k hojně sledovaným C9. Úřadující šampión způsobil největší poprask, když před začátkem sezóny vyměnil své tradiční ADC za nováčka k1nga. Ten se neuvedl s týmem příliš dobře, ač jemu se osobně dařilo, účastník MSI prohrál 2 ze 3 zápasů. Různé spekulace hovoří o problémovém přístupu Zvena, kdy zejména pod tlakem kolem sebe šíří negativní energie. Právě to je jedním z hlavních neoficiálních důvodů jeho odstavení. Ať už jsou tyto spekulace pravdivé či nikoliv, v dalším týdnu opět uvidíme Australna k1nga, který si tak připíše další tři zápasy v LCS.
Jedinou českou stopu v LCS čeká hned na úvod první zápas velká zkouška. 100Thieves v offseason jasně deklarovali cíl dostat se na Worlds, čemuž uzpůsobili i svůj tým. Nový midlaner Abbedagge se zatím jeví jako skvělá posila a pozici kouče obsadil ověřený Reapered. Asistent trenéra Freeze zůstává a kdy jindy se ukázat, než proti aktuálně prvnímu týmu tabulky TSM. Pokud se jim to povede, stáhnou ztrátu na vedoucí tým na jediný bod. V dalším kole je čekají Golden Guardians, nejhorší tým soutěže a Evil Geniuses, kteří stále spíše bojují sami se sebou a nemohou najít ideální pohodu - také proto jsou momentálně na sedmém místě a budou rádi, když se jim podaří dostat do vyřazovací části. Vzhledem k zápasům i ambicím si 100Thieves měli jít pro 3 výhry a budeme rádi, když se to podaří!
 

Které zápasy sledovat:

  • Sobota 00:00 - TSM - 100Thieves
  • Neděle 23:00 - immortals - Team Liquid
  • Pondělí 01:00 - Dignitas - Cloud9

Další zápasy 100Thieves

  • Sobota 23:00 - 100Thieves - Golden Guardians
  • Pondělí 02:00 - Evil Geniuses - 100Thieves

Zdroj úvodní fotografie: LCS on Twitter
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.