League of Legends

LCS Week 2: 100 Thieves a Cloud9 slaví tři výhry a jsou v čele

LCS Week 2: 100 Thieves a Cloud9 slaví tři výhry a jsou v čele
14. 6. 2021
  |  

Druhý týden severoamerické soutěže LCS je za námi. České fanoušky rozhodně potěší skvělá forma 100 Thieves, kteří zvládli vyhrát všechna tři utkání a po perfektním víkendu se posouvají na dělené druhé místo. Do čela se o jediný bod vrací Cloud9, kteří částečně odčinili pomalejší start.

“Kocovina z MSI,” jak popsali komentátoři v jednom ze zápasů Cloud9. A je to trefné přirovnání, pomalejší rozjezd a dvě prohry, včetně proti Golden Guardians, mohlo úřadující šampióny rozhodit z koncentrace. Zejména v době, kdy na pozici ADC nastupuje K1ng, který nahradil Zvena. Z nepovedeného začátku se ale hráči oklepali a i s koncem minulého týdne vyhráli čtyřikrát v řadě. Poradili si s Dignitas, CLG a Flyquest, což je posunulo zpět do čela tabulky - tu pouze na jeden týden uvolnili TSM.
 
Asistent trenéra v 100 Thieves Freeze si užívá výborný vstup do sezony. O víkendu přidala jeho parta 3 další tři vítězství a vyhoupli se na dělené druhé místo v tabulce s TSM. Právě oblíbenou americkou organizaci porazili v úvodním sledovaném duelu, kde se ve výborném světle ukázal na Akali midlaner Abbedagge. Ve speciálním videu před utkáním poprosil kouče Bjergsena, ať konečně zabanuje Karmu, protože si chce zahrát i jiného championa. Ve všech třech předchozích utkání právě na tomto picku patřil Abbedagge k hlavním strůjcům výhry. Bjergsen možná ke své smůle poslechl a Karmu skutečně zabanoval, ovšem na carry championovi Akali Němec ukázal, proč si ho organizace vybrala jako posilu. V 100 Thieves táboře si mohou mnout ruce, protože Abbedagge vypadá opravdu výborně a i díky němu vypadá jeho tým jako jeden z nejlepších v létě.

Bjergsenův návrat do jungle? 

U legendárního hráče a současného kouče TSM Bjergsena ještě chvíli zůstaneme. Hodinu před zápasem s 100 Thieves totiž vydali video, ve kterém oznamují návrat Dána do sestavy - tentokrát ovšem do džungle. Vzhledem k pojetí a stylu vyprávění dlouho fanoušci spekulovali, zda se jedná o realitu či pouze troll. Nakonec platí druhá varianta, TSM chtěli pouze narazit na časté roster změny v letošní sezóně a možná i Bwipův přesun z toplane do jungle. Parta kolem Bjergsena přišla o své první místo, protože prohráli obě úvodní utkání a vítězství si připsali až s CLG.
 

Debut pro midlanera Prettyho

Vítězi prvního týdne byli Immortals se třemi výhrami, v tom druhém jsou naopak poraženými týdne. Nepřipsali si ani jeden bod, ovšem malé vítězství může v týmu slavit alespoň někdo. První utkání v LCS odehrál 23 letý Australan s řeckými kořeny Pretty, který doposud nastupoval v akademii týmu. Úvod mu ale soupeři z Evil Geniuses moc hezký nepřichystali, protože na skóre 0/4/4 bude chtít hodně rychle zapomenout.
 
Pretty však potvrdil zvláštnost letošní sezóny, a tou jsou brzké roster změny napříč týmy. Ty nejsledovanější v řadách Team Liquid a Cloud9 zůstávají nadále beze změny - Alphari stále nenastoupil a K1ng si úspěšně drží startovací pozici.
 

Tabulka po Week 2:

  1.  Cloud9 - 17b
  2.  TSM - 16b
  3.  100 Thieves - 16b
  4.  Team Liquid - 15b
  5.  Dignitas - 14b
  6.  Evil Geniuses - 12b
  7.  Immortals - 10b
  8.  FlyQuest Esports - 9b
  9.  CLG - 6b
  10.  Golden Guardians
Zdroj úvodní fotografie: Twitter @LCS
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.