League of Legends

LCS Week 1: C9 dvakrát prohráli a benchnutý Alphari. TSM jdou do čela

LCS Week 1: C9 dvakrát prohráli a benchnutý Alphari. TSM jdou do čela
7. 6. 2021
  |  

League of Legends je zpátky! Alespoň prozatím v Severní Americe, kde se jako první z hlavních světových lig rozjela LCS. Nadcházející Summer Split je zajímavý v tom, že se přenáší výsledky z jara, což některým týmům dává trošku prostoru experimentovat. Pro jeden takový pokus se rozhodli Cloud9, kteří udělali radikální změnu na pozici ADC. Místo ověřeného Dána Zvena dostává šanci rookie k1ng.

A z čistě osobního hlediska to pro debutanta v LCS nebylo vůbec špatné. V prvním týdnu se uvedl skórem 14/6/14, jeho slušné KDA ovšem stačilo pouze na jednu celkovou výhru ze tří zápasů. Vykopávací den byl dnem upsetů, protože i obhájci trofeje a účastníci MSI Cloud9 padli proti Golden Guardians, nejhoršímu týmu uplynulého splitu. Pomalejší rozjezd severoamerických šampionů pokračoval i následující zápas, ve kterém tentokrát prohráli s 100Thieves, kde mimo jiné působí český asistent Freeze. První den proti Golden Guardians se sice jednalo o poměrně vyrovnané utkání, ale v tomto případě nikoliv - Perkzovo skóre 0-7-0 na Renektonovi proti 100Thieves je nový meme materiál.

Cloud9 mohli oslavit výhru až poslední den, ve kterém paradoxně měli ten nejtěžší match-up v podobě Team Liquid. S vicemistry si ovšem poradili a odvrátili tak katastrofický týden se skóre 0-3. Nejhorší možný výsledek naopak putuje právě k Team Liquid, kteří prohráli všechny svá utkání s TSM, CLG a právě C9.
Po úvodní porážce s TSM přišla z tábora vicemistrů překvapivá zpráva. Hvězdný toplaner Alphari ve zbývajících dvou utkáních nenastoupí a jeho místo zaujme Jenkins z akademie. Oficiální důvod se zřejmě nedozvíme, pravděpodobně se jedná o interní problémy, které mohly vyplout na povrch právě po porážce s TSM. Ať už se jedná o něčeho vážnějšího rázu či nikoliv, změna na toplane Team Liquid nijak nepomohla. Tři prohry v řadě nejsou dobrou vizitkou pro ambiciózní mužstvo, pro které cokoliv méně než trofej a účast na Worlds bude nedostačující.

100Thieves drží třetí místo a TSM jdou do čela
České zastoupení v LCS v podobě Freeze, asistenta trenéra 100Thieves, za sebou má slušný týden. Dvě výhry, přičemž jednu z nich tvoří cenný skalp C9, a jedna porážka je na začátek fajn rozjezd. Poprvé se představil nový midlaner z Německa Abbedagge, který třikrát v řadě dostal picknutou Karmu. V obou vítězných zápasech patřil mezi nejlepší hráče svého týmu a pokud udrží výkonnost, bude jedním z tahounů a chybějící skládačkou týmu, protože právě na midlane měli v uplynulém splitu největší problémy.

Na první místo se po bezchybném 3-0 víkendu posouvají TSM, kteří v prvním týdnu letního splitu vypadali možná nejlépe. Tři přesvědčivé výhry proti Team Liquid, Evil Geniuses a Golden Guardians jim minimálně na jeden týden zajistí vedoucí pozici v tabulce. Zmínku si zaslouží také Immortals, kteří jako jediní společně s TSM zvládli vyhrát všechna tři utkání, Nenápadný tým si poradil s 100Thieves, Golden Guardians a CLG. Ze spodku tabulky se tak posouvají na šestou příčku.

Tabulka

  1. TSM - 15b
  2. Cloud9 - 14b
  3. 100Thieves - 13b
  4. Team Liquid - 13b
  5. Dignitas - 13b
  6. Immortals - 10b
  7. Evil Geniuses - 10b
  8. FlyQuest - 8b
  9. CLG - 5b
  10. Golden Guardians - 4b
Zdroj úvodní fotografie: twitter.com/LCSOfficial