League of Legends

LCS Summer Split Play-off 2022: Kdo postoupil do vyřazovací části?

LCS Summer Split Play-off 2022: Kdo postoupil do vyřazovací části?
15. 8. 2022
  |  

Zámořská soutěž LCS zná 8 postupujících do play-off, kam se vrací také TSM. Jaké je zbývající rozlosování a turnajový pavouk?

Top 2: Evil Geniuses a 100 Thieves

LCS má oproti evropskému kolegovi jiný formát. Do play-off postupuje hned 8 týmů, přičemž dva nejlepší v základní části mají luxus nejen Upper Bracketu, ale také rovnou umístění ve druhém kole.

Po 18 zápasech tvoří nejlepší duo Evil Geniuses a 100 Thieves. Obě organizace předváděly stabilní výkony a zaslouženě jim patří nejlepší výchozí pozice. Úřadující mistr se poprvé v historii umístil na prvním místě v základní části, za celý split ztratil jenom 3 zápasy a patří mezi největší favority na obhajobu titulu.

100 Thieves měli velmi silný závěr, za poslední měsíc prohráli pouze jediný zápas, a to překvapivě s Flyquest. Jinak sbírali velmi přesvědčivé výhry, dlouhodobě patří mezi stabilní top týmy a sehraný roster se pokusí odčinit jarní finále, které ztratili proti Evil Geniuses.

Aktuálně mají týden volna navíc, připravovat se mohou na své budoucí soupeře. Vzhledem k umístění v základní části je jisté, že Evil Geniuses narazí na lepšího z dvojice CLG a C9. Freeze, který působí jako asistent v 100 Thieves, zase může začít pomalu zkoumat Team Liquid či FlyQuest.

3. až 6. místo - Team Liquid, Counter Logic Gaming, Cloud9 a FlyQuest

Střed tabulky patří těmto týmům. Negativním překvapením jsou možná Team Liquid, jeden z nejdražších rosterů sice patří mezi to lepší v lize, ale v některých klíčových zápasech selhává. Například poslední vzájemný duel s 100 Thieves dopadl jasně v jejich neprospěch, o týden dříve naopak přehráli Evil Geniuses. Bjergsen a spol. potřebují získat větší kontinuitu výkonů, v náročných BO5 sériích je každá chyba drahá a konkurence v podobě top dvojky těžší, než se před sezónou zdála.

Zpátky mezi elitou jsou CLG. Historicky úspěšná organizace byla dlouho nevýrazná, ale letošní rok se jim daří. Umístění na 4. místě je nejlepší za dlouhou dobu, zajímavě vypadá například ADC Luger. Soupeřem v play-off jim budou Cloud9, což možná na papíře vypadá “děsivě”, ale populární tým také nemůže najít určitou pohodu. 

Šestici uzavírají FlyQuest, kteří jsou stabilně nadprůměrným týmem roku 2022. ADC Johnsun či midlaner Toucouille předvádí čas od času velké výkony a podařilo se jim porazit i mnohem zvučnější soupeře. Jejich play-off cesta naposledy skončila už v prvním kole, nyní díky Upper Bracketu dostanou alespoň druhý pokus. 

Oba zápasy se odehrají ihned týden po skončení základní části, tedy 20. a 21. srpna.

Loser's Bracket - TSM a Golden Guardians

Play-off uzavírají TSM, kteří se tak po půlroce vrací zpátky do vyřazovací části. Mají před sebou těžký úkol, začínají v prvním kole Loser's Bracketu a pokud pomýšlejí třeba i na Worlds, musí vyhrát čtyři, možná až pět sérií. Na mezinárodní turnaj totiž jede jenom trojice nejlepších, další nevýhoda oproti evropské LEC, kde možnost reprezentovat dostanou hned 4 týmy.

TSM v průběhu splitu kompletně vyměnili roster a zůstali pouze jungler Spica a midlaner Maple. Ti se zatím připravovat pořádně nemohou, také oni čekají na soupeře. Utkají se totiž s Cloud9 nebo Counter Logic Gaming, záleží, kdo z horního bracketu vypadne. 

Stejný osud mají i Golden Guardians, ti si zase musí počkat na horšího z dvojice Team Liquid a FlyQuest. Zápasy se odehrají 25. a 26. srpna ve čtvrtek a pátek.

Konec splitu - Immortals a Dignitas

V sezóně už nepokračují Immortals a Dignitas. Nejhorší dva celky nejsou v play-off zaslouženě, po celý split byli dost nevýrazní a neukázali příliš nic, co by je mělo do top osmičky dostat. V Immortals působí český asistent trenéra Nightshare, dvojče Freeze, ale ani on nepomohl organizaci k pár bodům navíc. Oba týmy čeká v průběhu offseason hodně práce.

Pllay-off pavouk LCS 2022 I Zdroj: Twitter LCS
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.