League of Legends

LCS se blíží do svého finiše: Evil Geniuses útočí na špičku, žádný tým stále nemá nic jisté

LCS se blíží do svého finiše: Evil Geniuses útočí na špičku, žádný tým stále nemá nic jisté
16. 7. 2021
  |  

O víkendu se rozehraje sedmý týden LCS, což znamená, že každou organizaci čeká ještě 9 posledních zápasů. Ačkoliv se liga blíží ke konci, konečné pořadí je stále ve hvězdách.

Vzhledem k vývoji v několika posledních týdnech o vítězství v základní části bojuje pět týmů. Také spodek tabulky v podobě Golden Guardians či FlyQuest minulý víkend ukázal, že se s nimi v boji o play-off stále počítat musí.

Právě FlyQuest a Golden Guardians si navzájem výborně pomohli. Toplaner Licorice byl z FQ uvolněn právě do GG, kde také díky němu zvítězili ve dvou zápasech ze tří. Po cestě si navíc připsali skalpy proti týmům jako Team Liquid či 100 Thieves. FlyQuest se pokusil zatím zpackanou sezónu zachránit svým rosterem z akademie, a ku překvapení všech má prozatím 100% úspěšnost se třemi výhrami v řadě.

Díky tomu odskočili o 2 body proti trápícím se CLG a momentálně jsou na osmém místě, což je poslední spot, který zajišťuje účast v play-off – i když v nevýhodném postavení v Loser’s Bracketu. Bývalou akademii opět nečeká vůbec lehký víkend, utkají se s lídrami tabulky 100 Thieves a TSM, jako bonus si to rozdají s Evil Geniuses. Pořádná zkouška toho, jak na tom reálně tým z akademie a zda může konkurovat těm nejlepším.

Právě poslední jmenovaná organizace je ve výborné formě a užívá si sérii 8 výher v řadě, což je posunulo do role černých koňů, kteří ještě mohou atakovat celkové vítězství. Na vedoucí 100 Thieves ztrácejí 3 body, což při 9 zbývajících zápasech není nereálně doskočitelný náskok. Ovšem konkurence na špičce tabulky je opravdu veliká a stále si výhru v základní části může odnést jakýkoliv tým.
Tabulku vedou 100 Thieves, kteří až na minulý víkend zažívají dominantní split. Pokud se dokážou z nepovedených výkonů oklepat, stále jsou s 25 body největšími favority. Druzí jsou TSM s počtem 24b, vše mají ve svých rukou a pokud nepřijde velké zaváhání, mohou svou pozici uhájit. V tabulce pak následuje velmi zajímavá shoda tří týmů po 22b – jsou to Evil Geniuses, Cloud9 a Team Liquid.

Poslední dva jmenované celky se v letním splitu velmi trápí a v podstatě žíjí díky svému náskoku z jara. Právě kvůli častým ztrátám umožnily týmu jako Evil Geniuses je doskočit a pokud bude trend stále stejný, tak dokonce předehnat. Pro jarní finalisty by to bylo obrovské zklamání po dobré první polovině roku 2021.

Evil Geniuses mají tento víkend poměrně slušný los – utkají se s Golden Guardians, FlyQuest a Dignitas. Všechno organizace ze spodku tabulky, i když jak jsme se již několikrát v LCS přesvědčili, vyhrát může opravdu každý s každým. Podobně „příjemný“ víkend před sebou mají i Cloud9, kteří ho mohou využít jako odrazový můstek k silnému finišu v lize. Zápasy s Immortals, CLG a Golden Guardians by měly být ty, které na papíře zvládnou. Naopak Team Liquid se pořádně zapotí, protože budou muset sehrát duel jak s 100 Thieves, tak i TSM.

LCS nabízí v letním splitu mnoho zvratů a tři víkendy před koncem stále nic není jisté. Existuje mnoho scénářů, které by zajisté byly velkým překvapením. Evil Geniuses jako celkový vítěz základní části nebo neočekávaná účast Golden Guardians v play-off.

Co sledovat:

  • Sobota, 17.7., 01:00 – FlyQuest - TSM
  • Neděle, 18.7., 00:00 – Team Liquid vs. 100 Thieves
  • Neděle, 18.7., 23:00 – TSM vs. Team Liquid
 
Zbývající zápasy 100 Thieves:
  • Sobota, 17.7., 02:00 – Dignitas vs. 100 Thieves
  • Pondělí, 19.7., 01:00 – FlyQuest vs. 100 Thieves.

Zdroj úvodní fotografie: twitter.com/LCSOfficial
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.