League of Legends

LCS: Postavili v Liquid "evropský" tým, který dokáže kralovat severoamerické soutěži?

LCS: Postavili v Liquid "evropský" tým, který dokáže kralovat severoamerické soutěži?
25. 11. 2021
  |  

S velkou pompou postupně severoamerická organizace Team Liquid oznámila novou soupisku pro rok 2022. Uspěje tato sestava a bude stát na vrcholu LCS?

Team Liquid nezačal letošní ročník LCS vůbec špatně, když dokázal ovládnout LCS Lock-In 2021 poté, co ve finále udolal Cloud9 ve velkolepé bitvě 3:2. Posléze se však forma týmu začala propadat a byť se tým v obou dalších splitech dostal až do finále, ani v jednom případě to na výhru nestačilo. Druhé místo ze LCS Spring 2021 bral Team Liquid po porážce od Cloud9 (2:3) a ze LCS Summer 2021, když dostal přejezd od 100Thieves 0:3.

A byť si o severoamerickém regionu na Worlds můžeme myslet cokoliv, 12. - 13. místo na Worlds 2021 bylo zklamáním. Tým se proto rozhodl pro velkolepé změny.
Američtí hráči Jonathan "Armaro" Armao a Thomas "Jenkins" Tran už v letošním roce pendlovali mezi Academy týmem a hlavní sestavou, na rok 2022 to vypadá, že zůstanou v "záložním" týmu. Tým také opustil dvaadvacetiletý Brit Barney "Alphari" Morris a další Američan Edward "Tactical" Ra, který se přesouvá do TSM.

Uspěje "dánská" sestava v LCS?

Z původní sestavy, která Team Liquid reprezentovala také na Worlds 2021 zůstal korejský support CoreJJ a prozatím také mid laner Jensen. Po pětiměsíční pauze se do týmu vrací čtyřiadvacetiletý dánský jungler Lucas "Santorin" Larsen a přichází také velké hvězdy.

Team Liquid totiž jako překvapení pro mnohé posílí Bjergsen, jehož tvář byla dlouhé roky v LCS spojena s TSM a v jiných barvách severoamerické soutěže si jej mnozí dokázali jen těžce představit. Na ADC dokázali Liquid získat z Evropy francouzského hráče Hans sama, který reprezentoval Worlds a z téhož regionu a týmu fnatic se do NA stěhuje i Bwipo, nyní Top laner Team Liquid.

V týmu nenajdeme ani jednoho hráče z USA nebo Kanady. A vypadá to, že Team Liquid v tomto nebudou pro rok 2022 sami. Tím by se mohla vytvořit relativně slušná konkurence nejen na americké půdě, ale zejména pak v mezinárodních turnajích MSI a Worlds 2022. Největšími konkurenty Team Liquid v boji o titul by měly být opět celky 100Thieves a také Cloud9, kteří se však už budou muset obejít bez hvězdného Perkze.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @Santorin

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.