League of Legends

LCS odehraje své třetí letní kolo. Podaří se 100 Thieves udržet vítězná šňůra?

LCS odehraje své třetí letní kolo. Podaří se 100 Thieves udržet vítězná šňůra?
18. 6. 2021
  |  

LCS jede v plném proudu a blíží se víkend plný vyrovnaných zápasů mezi top organizacemi. České fanoušky nejvíce zřejmě zajímá 100 Thieves, kde asistenta trenéra dělá Freeze. Společně s týmem zažívají výborný vstup do letního splitu, z 6 utkání prohráli jediné a zejména přestup midlanera Abbedaggeho z Schalke 04 se zatím jeví jako perfektní. O víkendu je ovšem čeká velká zkouška v podobě Team Liquid.

Druhý nejlepší tým jarního splitu se po návratu z pauzy trošku hledá. Mají nerozhodné skóre 3-3 a vypadli také z top čtyřky tabulky. Organizaci navíc doprovází možné interní trable, po úvodní prohře s TSM vyměnili hvězdného toplanera Alphariho za Jenkinse z akademie. Dlouho nebylo jasné, co se děje a kdy (jestli) se Angličan vrátí zpět. Minulý pátek ale konečně přišlo bližší info – Alphari se vrátí do sestavy 27. června, oficiálním důvodem pauzy jsou jeho osobní problémy a proto obdržel čas pauzy.

Pro 100 Thieves to může být výhoda, že alespoň v jednom ze společných zápasů toplaner Team Liquid nenastoupí. Zatím nejlepšímu týmu se podařilo porazit už Cloud9 či TSM, dva týmy z vrcholu tabulky. Forma party nového kouče Reapereda je zatím skvělá, v pomyslné letní tabulce (poprvé se spojují výsledky jara i léta, pozn.) jsou na prvním místě se skóre 5-1. Před Team Liquid je ještě čekají souboje s Counter Logic Gaming a FlyQuest eSports, což jsou dvě organizace, které by papírově měl 100 Thieves porazit.

Souboj o první – Cloud9 a TSM

Jedná se sice až o poslední zápas víkendu a je možné, že se tabulka ještě změní, ale v této chvíli jsou oba celky na vedoucích pozicích. Cloud9 jsou lídry tabulky a TSM si společně s 100 Thieves dělí druhé místo. Jedná se o další velmi vyrovnané utkání, které napoví, v jaké formě oba celky jsou. Cloud9 měli pomalejší začátek, ale nyní už vypadají o něco lépe a pomalu se vrací do své původní formy, která je dovedla až k triumfu v spring splitu a na MSI na Islandu. Startovní pozici by si i nadále měl držet K1ng, australské ADC, které bylo překvapivě povýšené z akademie.

Proberou se Evil Geniuses?

Prozatimní zklamání musí prožívat fanoušci Evil Geniuses. Ambiciózní mužstvo vypadalo v jarním splitu zajímavě a jejich roster je plný dobrých jmen – Svenskeren, Jiizuke či Korejci Impact a IgNar. Přes to je organizace stále za očekáváním a to zejména nyní v summer splitu. Ani nové ADC Danny, který byl povýšen z akademie, nepomohl zlepšit současnou bilanci 2 výhry a porážky. Na úvod je čekají Cloud9, což bude velká zkouška. Souboj s CLG a Golden Guardians by měli zvládnout, pokud ne, mohou se tabulkou propadnout až mimo pozice zajišťující play-off.
 

Zápasy 100 Thieves:

  • Sobota 19. června, 04:00 – 100 Thieves – CLG
  • Neděle 20. června, 02:00 – 100 Thieves – FlyQuest eSports
  • Neděle 20. června, 23:00 – Team Liquid – 100 Thieves

Další šlágry kola:

  • Sobota 19. června, 00:00 – Cloud9 – Evil Geniuses
  • Neděle 20. června, 01:00 – Team SoloMid - Dignitas
  • Pondělí 21. června, 00:00 – Team SoloMid – Cloud9
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.