League of Legends

LCS Lock-in jde do finále, zlato si odnese lepší z dvojice Evil Geniuses a Team Liquid

LCS Lock-in jde do finále, zlato si odnese lepší z dvojice Evil Geniuses a Team Liquid
30. 1. 2022
  |  

Jedno očekávané jméno a druhý překvapivé. Do nejlepší dvojky Lock-in turnaje se probojovali Team Liquid a Evil Geniuses. Finále je na programu v neděli od 22:30.

Druhý ročník Lock-inu pomalu finišuje. Měsíční turnaj před samotným rozjedem LCS má týmům poskytnout příležitost otestovat své nové rostery, experimentovat a do sezóny jít s cennými informacemi. Bohužel, letos akci provází problémy spojené s vízy a cestováním, v několika případech jsme neměli možnost vidět kompletní sestavy.

Této situace perfektně využili právě Evil Geniuses. Nenápadná organizace byla trošku ve stínu svých velkých rivalů, přestupová pozornost byla jako již tradičně  upřena na Team Liquid, Cloud9 nebo TSM. Hans Sama, Bwipo nebo LS - všechno mediálně zajímavější přesuny.

Management Evil Geniuses šel jinačí cestou. Jeden import z Evropy v podobě junglera Inspireda, akvizice top LCS supporta Vulcana a po vzoru ADC Dannyho povýšení z vlastní akademie. Na midlanera Jojopyuna šli velmi dobré reference a talentovaný 17letý Kanadaň všem ukázal proč. Ač se jedná o premiéru na té nejvyšší úrovni, aklimatizace vůbec nebyla potřeba. Má třetí největší počet killů na zápas (první je mimochodem spoluhráč Danny) nebo šesté nejlepší KDA. 

Právě duo Danny a Jojopyun je pro NA zjevením. Dlouho se v lize neobjevili tak kvalitní lokální talenti, kteří by patřili mezi špičku na svých pozicích. Samozřejmě, stále je brzy na takové označení, nicméně potenciál mají oba obrovský. Nejen díky nim jsou pak Evil Geniuses trochu překvapivě ve finále, jejich dosavadní cesta navíc byla opravdu hladká - doposud neztratili jediný zápas!

Čtyři výhry ve skupině, včetně souboje s Team Liquid a pak rychlé série 2:0 a 3:0 v play-off. Sílu nejprve poznali Golden Guardians, poté Cloud9, který i s nekompletním rosterem patřil mezi největší favority na výhru Lock-in turnaje. Ani jeden ze tří vzájemných duelů netrval déle než 30 minut, ukázkový stomp v podobě Evil Geniuses.



Team Liquid se na finále museli o něco více napracovat. Do play-off šli z druhého místa právě po prohraném duelu s Evil Geniuses. První kolo play-off proti FlyQuest bylo bez problémů, v semifinále prohráli úvodní zápas s Dignitas, ale zaváhání nakonec nepřipustili. Problémem týmu je, že stále nemůže nasadit svůj nejsilnější roster. Dokud management nevyřeší zelenou kartu pro supporta CoreJJ, mohou nastupovat pouze dva importi. Na riftu jsme tedy zatím nemohli vidět trojici Bwipo, Hans Sama a právě zkušeného Korejce. 

Před turnajem by z dvojice Team Liquid a Evil Geniuses ukázala většina na první jmenovaný tým, ale kvůli nekompletní sestavě a velké dominanci EG jsou oni i kurzovými favority. O vítězi se rozhodně o půlnoci z neděle na pondělí, série startuje ve 22:30. V obou případech uvidíme nového šampiona, Team Liquid mohou napravit loňské selhání s Cloud9, pro Evil Geniuses by to byla vůbec první trofej v rámci League of Legends.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.