CS2

KWERTZZ a poizon končí v TSM, z benche se poroučí i JACKZ

KWERTZZ a poizon končí v TSM, z benche se poroučí i JACKZ
4. 5. 2024
  |  

Mnoho Čechů ve světových týmech nevídáme, květen se stal navíc osudným Simonovi "KWERTZZ" Horákovi. Někdejší hráč SINNERS, Entropiqu nebo BRUTE si balí kufry po třech měsících v TSM. Společně s ním končí v severoamerické organizaci i Bulhar poizon a Francouz JACKZ, který ale od začátku roku seděl na lavičce.

Působení KWERTZZe v organizaci Team Solo Mid, zkráceně TSM, nakonec trvalo pouhé tři měsíce, během kterých český hráč zasáhl do sedmi turnajů. Tím prvním byla evropská otevřená kvalifikace na IEM Chengdu, kde TSM skončili po prohře 8:13 s FORZE až mimo nejlepší třicítku týmů. Záblesk lepších zítřků ale přišel na European Pro League Season 13.

Na turnaji v konkurenci evropských celků TSM přehráli 2:0 celky ALTERNATE aTTaX i Metizport, ve finále Upper Bracketu ale prohráli stejným poměrem s ECSTATIC a jejich působení v turnaji pak utnula sestava Preasy v zápase o postup do finále. I tak z toho bylo pro KWERTZZe a jeho spoluhráče třetí místo a tři tisíce dolarů v prize money. 

Bohužel podobný osud se nenaplnil na žádném z dalších turnajů. TSM nepostoupili přes Lilmix v kvalifikaci do Elisa Invitational Spring a o finále otevřené evropské kvalifikace na IEM Dallas je pak obrala bulharsko-srbská sestava The Chosen Few v poměru 13:8.

Ani do dalších turnajů se v téhle sestavě TSM postoupit nepovedlo. Neslavně skončili na evropské kvalifikaci do Skyesports Masters i v pokusu o účast na letním DreamHacku ve švédském Jönköpingu. Poslední kapkou bylo dělené třinácté místo v ESL Challengeru, kde TSM prohráli 0:2 s týmem Sangal.

KWERTZZ je tak po třech měsících bez angažmá. I přes doporučení někdejšího kouče Rejina, který si jej do TSM přivedl se ale nedá očekávat, že by Simon Horák měl posílit některou z předních sestav Counter-Strikové Evropy a o jeho příštím domově tak zatím není rozhodnuto.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.