League of Legends

Kwandong Freecs skolili po KT Rolster i Dplus Kia a záhajili LCK skvěle

Kwandong Freecs skolili po KT Rolster i Dplus Kia a záhajili LCK skvěle
31. 1. 2024
  |  

V Korejské lize je momentálně hlavním tématem překvapivý úspěšný start organizace, která porazila už druhý tým z očekávané top 4 a začíná pokukovat po účasti v playoff.

Kwangdong od startu čekal náročný los, v první polovině LCK totiž narazili rovnou na tři týmy, o kterých se mluví jako o možných kandidátech na vítězství v lize. Proti T1 a Hanwha Life na start prohráli, následně ale začali překvapovat.

Využili slabší formy a sehrávání KT Rolster, které přetlačili v třízapasové sérii. Dle očekávání pak dokázali čistě 2:0 přejet Nongshim RedForce a v dnešní sérii vytáhli vynikající výkon proti Dplus Kia. 

LCK v pátém týdnu | Zdroj: Leaguepedia

Organizace s mistrem světa Showmakerem a čtyřmi účastníky posledního světového šampionátu stále nenašla slovo s rookie junglerem Lucidem a zatím dokáže porážet jen týmy z úplného spodku tabulky. Do playoff ale ještě zbývá dost času k řešení.

Nejtěžší zkouška pro Kwandong přijde v pátek, kdy narazí na stále neporažené Gen.G. Pokud porazí také obhajující šampiony LCK, začne se o jejich formě i ambicích mluvit opravdu nahlas.


Zdroj úvodní fotografie: Kwandong Freecs

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč