CS2

Květen očima CZ/SK týmů v Evropě: Nelichotivé výsledky stvrdily propad ve světovém žebříčku

Květen očima CZ/SK týmů v Evropě: Nelichotivé výsledky stvrdily propad ve světovém žebříčku
25. 5. 2024
  |  

Zatímco doma se čtyřlístek Dynamo Eclot, Sampi, SINNERS a UNiTY chystá na letošní druhou LAN akci v rámci Road to MČR, v Evropě se tuzemská špička příliš neukázala. DNE, Sampi i SINNERS v HLTV žebříčku klesli a v porovnání s dubnem odehráli i menší počet zápasů. Jak se jim v nich vedlo?

Vzhledem k relativně sporadické herní vytíženosti domácích celků v Evropě jsme z původně plánovaného týdenního pořadu přeřadili na program, který se odvíjí od účasti našich organizacích v turnajích s evropskou konkurencí. Ani tak ale nemůžeme být s obsazením velmi spokojeni, jelikož se české a slovenské organizace v posledních dnech musely smířit s nepříliš dobrými výsledky. Nejmenší skok dolů zaznamenalo Dynamo, které spadlo o čtyři místa, SINNERS pak z původního padesátého místa spadlo na pětapadesátou příčku. 

SINNERS

  • HLTV ranking: #55

I přes změnu v sestavě se SINNERS v uplynulých dnech znovu po hlavě vrhli do série zápasů. Těch mezi zveřejněním prvního článku z této rekapitulační série a aktuálním článkem stihli rovnou osm. Místo NEOFRAGA v nich již aktivně nastupoval majky, v souboji s VP.Prodigy pak místo SHOCKa nastoupil MoriiSko, který je v současné chvíli bez angažmá. 

Úspěšnou premiéru majkyho fanoušci SINNERS sledovali na turnaji CCT Season 2 Europe Series 3, kde navzdory kontumaci Hříšníci přišli o čistý výsledek ve Swiss části, po výhrách nad Passion UA, ALTERNATE aTTaX a příznivé kontumaci na úkor Zero Tenacity ale prošli to play-off. Tam jejich počínání ukončila pozvaná sestava 9 Pandas a SINNERS tak turnaj zakončili na děleném devátém místě.

O postup do vyřazovací části se SINNERS snaží i na CCT Season 2 Europe Series 4, kde po úvodní výhře 2:0 s VP.Prodigy sice padli 0:2 v zápase s Passion UA, na aktuální skóre 2:1 se ale vyšvihli po výhře 2:1 nad ruskými GUN5. Úspěšné je, zatím jednozápasové, tažení na YGames Pro Series 2024, kde SINNERS v úvodním duelu vyhráli nad UNiTY 2:1. 

Sampi

  • HLTV ranking: #66

Společně se SINNERS byli v uplynulých dnech z tuzemských celků v Evropě nejvíce vidět Sampi. Alespoň co se počtu odehraných zápasů týče. Z Elisa Invitational Spring se sice tým kolem eLiVa poroučel po prohře s B8 na děleném pátém místě a fanoušci se série vítězství nedočkali ani na CCT Season 2 Europe Series 3, kde po výhře 2:0 s Nexus čtvrtý tým ze zimní zastávky Tipsport CS prohrál s trojicí MOUZ NXT, DMS a Verdant shodně 1:2.

Daleko lépe se ale Sampi daří v CCT Season 2 Europe Series 4, kde po třech zápasech drží skóre 2:1, za které vděčí skalpům Illuminaru a GUN5. Jediná prohra přišla ve vyrovnané BO3 sérii proti Passion UA. Sampi jsou i v osudí YGames Pro Series 2024, kde v prvním zápase zdolali navrátilce mezi aktivní organizace VENI VIDI VICI, jejichž sestavu aktuálně tvoří nedávno skončivší sestava eSuby vedená Tomášem "teCkoO" Koširerem.

Dynamo Eclot

  • HLTV ranking: #79

Stejně jako v minulém roce, tak i letos zatím Dynamo Eclot v Evropě mnoho turnajů nehraje. V minulém článku mapujícím výkony DNE jsme zmiňovali titul z patnácté sezony European Pro League, květnových zápasů však Dynamo odehrálo výrazně méně. Na United21 League Season 15 sice hráči DNE vyhráli svůj první zápas s Verdant 2:0, ve finále ale nestačili na švédskou sestavu Johnny Speeds  čele s někdejším účastníkem Tipsport CS Bratislava v dresu Apeks chawzyyym.

Všechny zmíněné české a slovenské týmy můžete podpořit na víkendové offline akci ve Vodafone PLAYzone Aréně na přelomu května a června, kde se na serveru porvou o titul z Tipsport CS Spring. 

Zdroj úvodní fotky: Facebook @sinnersesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.