CS:GO

Kvalifikace začíná. Které týmy dokáží uspět v evropských RMR a postoupí na Major?

Kvalifikace začíná. Které týmy dokáží uspět v evropských RMR a postoupí na Major?
4. 10. 2022
  |  

Evropa vstupuje do boje o IEM Major Rio 2022. Swiss formátem hraná kvalifikace začíná dnes a závěrečné postupující poznáme během víkendu.

Celkově 32 evropských týmů ¨bude ode dneška na Maltě prát o 16 slotů na nadcházejícím CS:GO Major turnaji. Celky jsou přitom rozděleny do dvou swiss skupin po 16, přičemž pokaždé postupuje polovina. Důležitý je také dílčí formát, první zápasy se hrají ve formátu BO1, jen eliminační a postupující jsou ve formátu BO3.

Rozpis týmů:

RMR "A": FaZe, Spirit, NIP, G2, Cloud9, Bad News Eagles, Sprout, Aurora, fnatic, forZe, Eternal Fire, B8, ECSTATIC, Astralis, 1WIN, GamerLegion

RMR "B": Natus Vincere, ENCE, Heroic, BIG, Outsiders, Vitality, Falcons, MOUZ, OG, K23, Monte, Sangal, FANTASY, SAW, HEET, Illuminar

Dnes (tj. v úterý 4. 10.) jsou na programu úvodní zápasy, zítra se ještě odehraje run BO1 soubojů týmů se skóre 0:1 a 1:0, ve čtvrtek a pátek dojde už na BO3 zápasy, které rozhodnou o prvních postupujících a eliminovaných týmech. Víkend bude pro obě skupiny různorodý, v jedné se bude hned v sobotu bojovat z decider zápasech (2:2) a posléze také v neděli v zápase o seeding, ve skupině "B" pak půjde o kombinaci obou během víkendových dní. 

Mezi největší favority na postup skupiny "A" patří bezesporu FaZe, G2, Cloud9, NIP a o další sloty by se měli poprat hráči Astralis, Fnatic, několik východoevropských celků a také BNE. Ve skupině "B" by se z postupu měly radovat celky Natus Vincere, ENCE, Heroic, BIG, Vitality, MOUZ, OG a Outsiders. Pokud proklouzne někdo další, bude to spíše překvapením.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.