CS:GO

Kvalifikace V4 Future Sports Festival začínají! Jaké jiné cesty na event ještě vedou? Kompletní přehled V4FSF 2021

Kvalifikace V4 Future Sports Festival začínají! Jaké jiné cesty na event ještě vedou? Kompletní přehled V4FSF 2021
14. 8. 2021
  |  

Populární offline akce, která do Budapešti minule přilákala hvězdy Virtus.Pro, ale také české týmy eXtatus a Dark Tigers je opět tady! Cyklus kvalifikací opět umožňuje zabojovat každému týmu ze zemí V4.

Velká sláva je tedy, opět budeme mít minimálně 2 své zástupce na turnaji, kde se celkově bude rozdávat 300 000 eur. Asociace v daných zemí V4 totiž dostaly možnost vymyslet, jak z dané země, v našem případě Česka a Slovenska, vyberou tým, který si zahraje přímo hlavní turnaj.

Výsledek je poměrně jasný. Česká asociace esportu vybrala přidruženou 1. Tipsport COOL ligu, jejíž podzimní vítěz si zajistí přímý slot do Maďarska a spolu s ním bude cestovat také vítěz Orange MSR 2021, tedy akce, kterou vybrala slovenská asociace. Mistrovství Slovenska by se mělo skládat ze 4 nejlepších CZ/SK týmů z Y-GAMES Pro Series, doplněny o další 4 celky z kvalifikací na tento samotný event, který by se měl konat v Nitře.

Ostatní týmy ale nemusí zoufat, každý region (včetně CZ/SK) dostane otevřené kvalifikace, které se odehrají na platformě Faceit!

Tím, že se ale například domácí jednička SINNERS neúčastní 1. COOL ligy, bude zajímavé sledovat, zda se rozhodne nějakým způsobem zapojit do kvalifikačního cyklu přes Slovensko nebo zvolí mezinárodní, dosti strastiplnou cestu otevřených kvalifikací a následného turnaje.

Kvalifikační cyklus na V4FSF 2021 | Zdroj: Faceit @V4 Future Sports Festival
Kromě zmíněných národních kvalifikací bude probíhat také uzavřená kvalifikace, následný V4 International Cup, kde si týmy mohou připsat solidní prizemoney a z něj, společně z EU kvalifikací, postoupí 4 nejlepší celky napříč regiony na offline event. Docela složitá cesta, která ale týmy přiblíží vysněné odměně.

Pro spoustu hráčů a týmů ta cesta začíná právě dnes, v době startu první otevřené kvalifikace.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.