CS:GO
PGL Major 2022

Kvalifikace na PGL Major 2022: BNE jako tým bez organizace, gratulace i od kosovského premiéra

Kvalifikace na PGL Major 2022: BNE jako tým bez organizace, gratulace i od kosovského premiéra
24. 4. 2022
  |  

Kosovský celek Bad News Eagles napsal příběh snů mnoha Counter-Strike hráčů po celém světě. Bohužel na úkor SINNERS. BNE gratuloval i sám premiér.

Bad News Eagles, tým prakticky "random" hráčů, kteří napsali příběh snů. Dokázali projít kvalifikacemi a v rámci RMR turnaje před PGL Major Antwerp 2022, stále však nepatří žádné organizaci, sáhne po týmu nějaká?

„They are still looking for an organisation btw,“ uvedl v rámci retweetu desk host PGL a moderátor největších světových stages James Banks. Možná se tak kosovsko-švýcarská sestava dočká angažmá podobně jako Players, které před pár hodinami odkoupili z východoevropských struktur Cloud9.

S gratulací přišel také samotný kosovský premiér Albin Kurti: „Jsme pyšní na BNE, kteří se dostali na PGL Antwerp Major 2022. Málokdo má šanci zapsat se do historie. Dnes se jim to podařilo tím, navíc se stali vůbec prvním týmem z Kosova, který se kvalifikoval na jeden z největších esportových turnajů na světě. Hodně štěstí na Majoru!“ 

Velký kosovský příběh tak bude pokračovat během května v Belgii. Bohužel se to všechno krásné stalo na úkor české jedničky, týmu SINNERS, jenž právě s BNE prohrál rozhodující zápas.

PGL Major Antwerp 2022 startuje 9. května, bude u toho opět česko-slovenský stream, který zajišťuje Czech News Center (Sazka eLEAGUE) za podpory Sazka Esport.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.