CS:GO

Kvalifikace Gamers8: Dynamo Eclot vypadlo do Astralis, ve druhém dni bez česko-slovenských zástupců

Kvalifikace Gamers8: Dynamo Eclot vypadlo do Astralis, ve druhém dni bez česko-slovenských zástupců
12. 7. 2023
  |  

Otevřenou kvalifikací na mezinárodní turnaj Gamers8 započala v úterý večer druhá část sezony 2023 v CS:GO. Na startu nechyběly ani česko-slovenské sestavy tuzemských organizací nebo skupiny hráčů.

Do Gamers8 2023 CSGO - Europe Open Qualifier #2 se přihlásila řada česko-slovenských týmů, které mají o své sestavě do podzimní části sezony alespoň z části jasno. Na startu tak nechyběly například týmy SINNERS a Dynamo Eclot. Oba z nich však vypadly na kvalitních soupeřích.

SINNERS nepřešli přes 4. kolo, ve kterém narazili na turecký celek Eternal Fire a padli 14:16. Dynamo Eclot zase nestačilo ve stejné fázi bracketu, který už byl v té době uveden také na HLTV, na tým Astralis. Dánský gigant si s česko-slovenským soupeřem porazil v poměru 16:11.
Turnaj také poodhalil a naznačil další sestavy, ve kterých některé z celků, které je ještě oficiálně neoznámily, s největší pravděpodobností budou hrát. Jedním takovým příkladem jsou Into The Breach, za které už nastoupila dvojice očekávaných příchozích hráčů: Bymas a NEOFRAG. Ani ti však nepomohli lepšímu umístění než bylo 4. kolo a prohra s týmem MB v poměru 10:16.

Kvalifikace dnes pokračuje posledními 3 koly. Nejprve se odehraje čtvrtfinále, ve kterém se představí dvojice ex-HYDRA vs. ALTERNATE aTTaX, SAW vs. Ninjas in Pyjamas, Looking4Org vs 1WIN a Aurora vs. 9INE. Následuje BO1 semifinále a BO3 finále o jediný postupový slot.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.