CS:GO

Kvalifikace ESL Pro League: DNE šokovalo NEOFRAGa a 20. tým světa. Od postupu dělí jeden zápas

Kvalifikace ESL Pro League: DNE šokovalo NEOFRAGa a 20. tým světa. Od postupu dělí jeden zápas
15. 7. 2023
  |  

Ve druhém zápas kvalifikačního turnaje ESL Pro League Season 18 NC Europe Qualifier česko-slovenský zástupce, tým Dynamo Eclot, narazil na britskou organizaci Into The Breach. Tu po dramatickém souboji na třech mapách dokázal porazit a skalp 20. celku světového žebříčku zajistil účast v rozhodujícím duelu o postup do ESL Pro League Season 18.

Druhé kolo kvalifikace do ESL Pro League Season 18 přineslo souboj nováčka v barvách týmu Into The Breach, českého hráče Adama "NEOFRAG" Zouhara s česko-izraelskou sestavou týmu Dynamo Eclot. Právě ta nastoupila do vlastního picku ve velké pohodě, startovala na T-side mapy de_ancient a po rozpačitém úvodu (5:5) získal 5 kol v řadě, kterými určili jasný ráz mapy.

Po výměně stran se navíc dvakrát Dynamo Eclot dostalo na plant, úspěšně ubránilo tikající bombu a získalo další dvě kola. Pak sice ještě ITB zazlobili, nicméně tuzemský zástupce si další dvojicí kol připsal průběžné vedení 14:6. Následovala série 3 úspěšných kol pro britskou organizaci, díky čemuž se pokusila vrátit zpět do hry. Následně šak K1-FiDa a Valencio vzali osud do svých rukou a získali map point. DNE sice o jedno kolo ještě přišli, pak však získali 26. kolo, zvítězili 16:10 a vedli v sérii 1:0.

Do druhé mapy vystoupili lépe hráči hráči Dynamo Eclot, když po prohraném pistolround dokázali získat 3 body v řadě, a z další prohry získali 5 dalších kol. Rázem tak český tým vedl 8:2. Into The Breach ještě dokázali snížit a v závěru poloviny brali závěrečná dvě kola, kterými dokázali zajistit výsledek v polovině 5:10.
Následně sice DNE získali pistolround, pak pak přišli o další 4 kola a rázem byli ITB na koni. Nicméně česko-slovenský zástupce to nezabalil, dokázal se protáhnout dvěma koly a navýšil náskok na stav 13:9. Pak však nedokázal ještě jednou, v dost možná stěžejním kole, ITB porazit, došlo ke snížení na 10:13, následný force DNE soupeř opět potrestal a stav byl 11:13. Následovala však obrovská šňůra kol, která šla ve prospěch ITB, kteří po výsledku 16:11 vybojovali decider.

Start závěrečné mapy předvedli lepší hráči Dynamo Eclot, když po vyhraném pistolround přidali ještě jedno kolo, posléze však lepších zbraní proti SMGs využili hráči Into The Breach a snížili. Český celek s izraelským AWP hráčem však nezahálel a získal neuvěřitelnou sérii dalších 7 kol v řadě, díky čemuž se odpoutal na stav 9:1. Ani to však nestačilo na jisté vítězství v rámci poloviny, neboť dvojice CRUC1AL s Bymasem dotáhli ITB na skóre po první půli 6:9.

Druhé půle začala pro česko-slovenského zástupce opět skvěle, když dokázal zvládnout nejen pistolround, ale i další kola a rázem odskočil do vedení 14:6. Into The Breach sice ješt ěnásledně dvěma koly snížili, ale závěr patřil Dynamo Eclot, které své vedení uhájilo a po výsledku 16:8 mohlo začít slavit postup do rozhodujícího zápasu.

Zítra odpoledne od 15:30 by Dynamo Eclot mělo v klíčovém zápase o postup do ESL Pro League narazit na turecký celek Eternal Fire. Informace o zápase a preview přineseme v nejbližších hodinách. 

Into The Breach vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 1:2
  • de_ancient 10:16 (5:10)
  • de_mirage 16:13 (5:10)
  • de_inferno  8:16 (6:9)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.