Partnerství

Kryptoměnová burza Coinbase se na čtyři roky stává partnerem Team Liquid

Kryptoměnová burza Coinbase se na čtyři roky stává partnerem Team Liquid
11. 11. 2021
  |  

Další velké propojení e-sportů a kryptoměn je na světě. Síly dá dohromady jedna z největších burz Coinbase a severoamerická organizace Team Liquid.

Společnosti podepsaly spolupráci na čtyři roky, během kterých chystají mnoho společných akcí a novinek. Jednou z největších bude to, že na oficiálním obchodě Team Liquid půjde nově platit kryptoměnami. Jako další aktivity firmy slibují "několik projektů" a "integrací", zároveň se budou vyvíjet vlastní nové technologie, které ještě zvýší zapojení fanoušků.


 
Steve Arhancet, co-CEO a majitel Team Liquid, k dealu řekl: "Když jsme se poohlíželi po kryptoměnovém partnerovi, bylo pro nás důležité podobné naladění. Chtěli jsme někoho, kdo má vybudovanou infrastrukturu, vyzná se ve svém odvětví a lidé mu důvěřují. Čím více jsme se o Coinbase dovídali, tím více nám bylo jasné, že oni jsou ti praví." Dodal také, že kryptoměny jsou podle něj budoucnost. Rád by díky novému dealu pomohl fanouškům Team Liquid více kryptoměny pochopit.

Podobná slova chvály měl i Austin Schumacher, vice-prezident Coinbase: "Již delší dobu máme v e-sporty a gaming důvěru, vidíme v tom budoucnost zábavy a soutěžení. S Team Liquid sdílíme vizi, oba chceme inovovat a cítíme, že komunita je to nejdůležitější." Pro Coinbase to není premiéra v e-sportovém prostředí. Již dříve oznámili spolupráci s týmy Evil Geniuses či BIG a sponzorují také turnaje ESL a BLAST.
Coinbase je jedna z největších kryptoměnových burz světa. Má přes 70 milionů verifikovaných uživatelů a podle serveru Coinmarketcap.com má pravidelně druhý největší objem obchodů po Binance.
 
Team Liquid je jedna z nejstarších e-sportových organizací. Původně vznikla již v roce 2000, kdy její tým soupeřil na turnajích ve Starcraftu. Nyní působí v několika titulech zároveň, kde pravidelně sbírá úspěchy. Dota 2 roster zvítězil na TI 2017, League of Legends tým v letech 2018 a 2019 ovládal domácí scénu a pozadu není ani CS:GO parta, která se jako první severoamerický tým dostal v roce 2016 do finále majoru.
 
V posledních měsících je propojení světů kryptoměn a gamingu čím dál častější. Jenom z nedávných a velkých spoluprací lze zmínit propojení TSM a burzy FTX, která zároveň sponzoruje i soutěž LCS. Naposledy se generálním partnerem streamerského turnaje Twitch Rivals se stala aplikace Crypto.com.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.