CS:GO

Královny z Polska v barvách české organizace. Entropiq Queens jdou do akce

Královny z Polska v barvách české organizace. Entropiq Queens jdou do akce
8. 3. 2022
  |  

Organizace Entropiq sází na další CS:GO sekci. Kromě dosavadních 3 celků přichází na řadu female sestav. Tu budou tvořit polské hráčky pod značkou Entropiq Queens.

V pořadí již čtvrtá CS:GO soupiska. Tolika se budou od nynějška moci chlubit Entropiq. Česká organizace totiž poté, co v minulém týmu oznámila akademii, dnes zveřejnila novinku v podobě angažmá polské female sestavy s názvem Entropiq Queens. Symbolicky se tak stalo na Mezinárodní den žen.

„Angažmá polských děvčat je z našeho pohledu naprosto logický a správný krok. CS:GO stále vnímáme jako jeden z nejpopulárnějších herních titulů současnosti a jsme velmi rádi, že můžeme v našich řadách přivítat již čtvrtý tým nestárnoucí FPS střílečky od amerického softwarového gigantu Valve,“ komentuje situaci okolo CS:GO sekcí CEO organizace Entropiq, Daniel Kloud a zároveň dodává: „Od roku 2019 jsme mohli sledovat nárůst popularity ženského CS:GO. Ženy v esportu chceme podporovat a současně v něm vidíme příležitost do budoucna. We are stronger together!“ 



Dámská CS:GO scéna se v posledních letech rozvíjí a velkou míru podílu na tom má také organizátor světových turnajů ESL. Ten totiž spustil iniciativu ESL Impact, která má za cíl právě tento segment posílit.
Angažmá polských děvčat je z našeho pohledu naprosto logický a správný krok
Daniel Kloud
CEO Entropiq
Polskou soupisku, jejíž značná část spolu hraje více než rok a půl, tvoří Aleksandra "Olkaa" Janiszewska, Martyna "Leti" Owsik, Agata "Ailie" Serafin, Aleksandra "Nessi" Kotowicz, Paulina "pavlla" Bucholc a také trenér Michal "misioREX" Antosz.

Právě tato pětice, respektive šestice bude reprezentoat Entropiq na evropských i světových akcích pod názvem Entropiq Queens. V nejbližších týdnech a měsících jsou v plánu starty zajímavých soutěží a turnajů, jako jsou například ESEA Female Cash Cups, ESEA Open a také ESL Impact s celkovou dotací $500 000. 
Cílem je kvalifikovat se na tři hlavní offline eventy – League Finals DH Dallas, DH Valencia a League Finals DH Winter
Pavel Klaban
Game Director
První šanci ukázat se budou mít polské hráčky již dnes. Vzápětí totiž startuje první evropské kvalifikace struktur ESL s celým názvem.ESL Impact (All Women) League Season 1 - Europe Open Qualifier #1. Více informací najdete přímo na stránkách ESEA.

Obecně bude zajímavé sledovat, kam se bude female CS:GO scéna v dalších měsících ubírat a zda právě tato iniciativa se zájmem organizací přitáhne další fanoušky a partnery k populární FPS hře.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.