League of Legends

Krakeerův tým se zvedá ze dna LFL, Kamilius po sérii proher v ohrožení

Krakeerův tým se zvedá ze dna LFL, Kamilius po sérii proher v ohrožení
4. 3. 2024
  |  

V nejvyšší francouzské soutěži vrcholí boje o playoff a místa v EMEA Masters, tradičně jde o hodně. LFL je vnímána jako nejkvalitnější evropské regionální liga a úspěch v ní bývá vstupenkou do LEC. Jak se daří domácím reprezentantům?

Do finiše základní části chybí už jen čtyři hrací kola, do playoffs z deseti týmů postupuje šest nejlepších organizací. Jistotu postupu mají zatím pouze LEC akademie, Team BDS Academy a Karmine Corp Blue.

Situace se zkomplikovala pro slovenského supporta Kamilia a jeho celek Gentle Mates. Ten patřil před sezónou k velkým favoritům soutěže, tu také dobře zahájil a začal s bilancí 6-4 po první polovině. Současná černá série čtyř proher je ale dostává do prekérní situace.

Společně se totiž dělí o poslední postupové místo se čtyřmi týmy, proto tento týden potřebují nutně porazit přímého konkurenta Vitality.Bee a trápící se poslední Aegis. Bez těchto výher by totiž postupová matematika začala hrát proti ambicióznímu týmu s nabitou soupiskou.

LFL po čtrnáctém kole | Zdroj: Leaguepedia

Dobré zprávy přichází z tábora Team Du Sud, který vede český kouč Krakeer. Ti naopak po velmi špatném startu nabrali do plachet vítězný vítr. Po BK ROG porazili i Team GO a Gentle M8, v každém zápase platili za outsidery. Díky třem výhrám v řadě tak jsou se skóre 5-9 jen malý kousek od playoff.

Teď navíc Team Du Sud přeje los. Proti Solary i Aegis mohou získat dva body a proklouznout na postupová místa. Jestli se jim to povede se dozvíme už ve středu a čtvrtek.



Zdroj úvodní fotografie: Leaguepedia

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč