CS:GO

Kosovský xTeam opanoval CEE Champions! ENTERPRISE končí na 4. místě

Kosovský xTeam opanoval CEE Champions! ENTERPRISE končí na 4. místě
7. 6. 2022
  |  

Tým, který před začátkem turnaje téměř nikdo neznal se stal vítězem CEE Champions 2022 v CS:GO. Tým z Kosova neoplýval známými jmény, přesto ale dokázal napsat nádhernou pohádku na cestě k vítězství. Z českých týmů se nejdále probojovali ENTERPRISE, kteří končí na čtvrté příčce.

Ve finále se nakonec utkali xTeam s estonským celkem SC e-Sports. Obě sestavy za sebou nechaly velké favority ENTERPRISE a BLUEJAYS a dočkali jsme se tak nečekaného vyvrcholení. Nejprve ale proběhl souboj o třetí místo, kde si největší favorité turnaje z makedonského týmu BLUEJAYS zlepšili náladu a české zástupce přehráli 2:0. ENTERPRISE si i přesto odnáší sympatickou čtvrtou příčku a $3,000.

Také samotný zlatý hřeb přinesl překvapivý průběh, jelikož oba finalisté vzali poměrně jednostranným způsobem mapu svého soupeře. Po výhře 16:5 kosovského xTeam na Infernu dokázali Estonci dokonale odpovědět a s výsledkem 16:6 na Vertigu se šlo do decideru.
Rozhodující souboj se odehrál na Mirage, kde se diváci opět dočkali poměrně jasného průběhu. Kosované vyhráli první polovinu 11:4 a i přes snahu SC se na druhé straně nenechali dotáhnout. Cestu za triumfem xTeam dokončil se skóre 16:6, které určila nového šampiona regionu střední a východní Evropy.

Na nečekaném úspěchu balkánského celku se podepsal zejména Arlind “deb0” Sadiku, který v průběhu celého turnaje podával neskutečné výkony a ve finále skončil s bilancí 71-34. Kromě poháru pro vítěze CEE Champions si xTeam odnáší finanční výhru ve výši $15,000.

V kontextu celého turnaje je vhodné vyzdvihnout i výkony českých týmů. ENTERPRISE se popasovali s proměnou soupisky, kdy do turnaje nemohl nastoupit h4rn a přesto se český celek dokázal propasovat mezi nejlepší čtyřku. Zbylí domácí zástupci padli už v prvním kole playoff, ale Cryptova nestačila na stříbrné medailisty z celku SC e-Sports a eSuba padla proti třetímu nejlepšímu týmu BLUEJAYS.

Zdroj úvodní fotografie: CEE Champions

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka