League of Legends

Korejská síla přejela Evropu, oba favorité z Asie postupují dále

Korejská síla přejela Evropu, oba favorité z Asie postupují dále
10. 5. 2023
  |  

MSI Bracket Stage má za sebou první dvě série, ve kterých nastoupila obě evropská mužstva. Jak hráči G2, tak i MAD Lions na své korejské soupeře nestačili a utkají se v Lower Bracketu.

Zázrak se nekoná. Korejští favorité přejeli své LEC soupeře a zaslouženě postupují dále. Naplno se ukázal rozdíl mezi západem a Asií, která je momentálně kvalitativně odskočená. Ze dvou BO5 sérií se G2 zmohli na jedinou výhru, MAD Lions dostali 0:3.

Zlatí lvi přitom měli první hru naprosto fantasticky rozjetou, kdy ještě ve 20. minutě drželi náskok 4 tisíc goldů. Divoká hra plná killů, která šla zvládnout, ale MAD Lions se rozhodli flipnout Barona, což se stalo osudným. Oner dokázal Barona stealnout a i když Evropané dokázali nějaký čas ještě vzdorovat, odpověď nenašli. Pomyslný hřebík do rakve zatloukl Hylissang, který po nepovedeném engagi zařídil smrt všem svým spoluhráčům.

T1 ukázali obrovskou zkušenost a fakt, že umí vyhrávat zápasy i při velké gold ztrátě – například v teamfightech deficit nebyl vůbec znát. Od druhého utkání série už šlo o jednostrannou záležitost, Korejci překvapení nepřipustili a postoupili hladce 3:0.

V dalším kole se tak utkají s Gen.G, jejich rival z domácí scény den před nimi porazil G2 poměrem 3:1. Tam šlo také o jednostranné záležitosti, vyjma třetího utkání série, kdy evropská dvojka dokázala alespoň jeden bod po obratu během zápasu získat. Ani oni však na skvělé Korejce nestačili, což potvrdilo, že rozdíl mezi oběma ligami je opravdu velký. MAD Lions v prvním zápase předvedli jednu ze svých nejlepších early game, ale i tak to bylo málo.

Evropané mají chvíli čas na oddych a v sobotu od 18:00 nastoupí proti sobě. Dojde tak na rematch finále zimního splitu, jediný rozdíl však je, že vypadnuvší na MSI zcela končí. Jeden z LEC celků odehraje minimální možný počet sérií, tedy dvě. Gen.G s T1 si zahrají ve stejný den o pět hodin dříve.

Výsledky prvního kola

  • MAD Lions – T1 0:3
  • G2 – Gen.G 1:3
  • C9 - BLG (tba)
  • JDG - GG (tba)
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.