CS:GO

Konec velkého spojení, legendární sniper kennyS po necelých šesti letech v G2 mění dres!

Konec velkého spojení, legendární sniper kennyS po necelých šesti letech v G2 mění dres!
16. 11. 2022
  |  

Někteří už možná ani nevěřili, že sedmadvacetiletý Francouz Kenny "kennyS" Schrub ještě někdy bude pobíhat po serveru v jiné roli, než je content creator G2. Opak se ale stává pravdou. Jeden z historicky nejlepších odstřelovačů bude zkoušet znovu prorazit mezi elitu s francouzskou sestavou týmu Falcons, kde se představí s bývalým spoluhráčem - NBK.

KennyS byl členem G2 od února 2017, kam přišel z týmu EnVyUs, se kterým v roce 2015 ovládl major v rumunské Kluži. Právě začátek Counter-Strike: Global Offensive byl pro mladého Kennyho ideální díky rychlosti jeho "Magické hůlky", po přepracování odstřelovací pušky AWP ale výkonnost francouzského snipera šla dolů a v pomyslném žebříčku nejlepších sniperů se nad něj dostali jiní dravci. 

I tak se ale KennyS nesmazatelně zapsal mezi největší jména Counter-Striku a stal se idolem mnoha hráčů. Stejně tak si i získal mnohá srdce příznivců G2. Kenny Schrub své, takřka šestileté, angažmá odstartoval po boku dalších hvězdných francouzů NBK, Apexe a shoxe v roce 2017. Ve stejné sezóně se výkvětu ze země galského kohouta povedlo vybojovat titul z DreamHack Open Tours, což byla pro G2 historicky druhá získaná trofej.

Poslední dobou už ale kennyS byl k vidění v dresu G2 maximálně na svých streamech, případně jednotlivých spotech organizace. Jeho labutí písní v turnajových zápasech byl zásah do IEM Winter 2021, kde kvůli chybějícímu vízu nemohl hrát tehdejší IGL nexa. Od té doby ale, kromě tvorby contentu, v G2 maximálně zahříval lavičku. V očích mnohých to rozhodně nebyl důstojný konec francouzské legendy, která ve společnosti krajanů nastartovala tuto organizaci a přivedl nemalý počet fanoušků.
Reprezentovat tak velkou organizaci a být tváří CSGO týmu byla pro mě obrovská čest a hrdost.
Kenny "kennyS" Schrub
Bývalý sniper G2
"Ten den konečně nastal, zvláštní to pocit! Po tak dlouhé době, co jsem reprezentoval tuto organizaci, je nyní konec. Nechci to protahovat, z celého srdce chci poděkovat všem lidem, se kterými jsem pracoval. Naučil jsem se toho mnoho, zároveň jsem si během těch let vybudoval skvělá přátelství. Nenacházím slova, kterými bych vyjádřil vděk tomuto týmu. Reprezentovat tak velkou organizaci a být tváří CSGO týmu byla pro mě obrovská čest a hrdost. Kromě toho bych chtěl poděkovat G2Army za jejich neutuchající lásku a podporu. G2, budete navždy v mém srdci, tento tweet je čisté shrnutí pocitů a není vůbec připravený. O těch necelých 6 letech bych mohl mluvit celé hodiny," shrnul svůj odchod kennyS ve svém tweetu.

Po necelých šesti letech dojde ke spojení nicků kennyS a NBK znovu. Organizace Falcons je jednou z mála posledních bašt francouzského Counter-Striku a v současné době za ní, kromě NBK a kennyS, nastoupí hráči Python, misutaa a hAdji. Pro CZ/SK scénu to přitom není žádné neznámé jméno, asi nejvíce se Falcons zapsali do hlav fanoušků v druhé polovině letošního června. Na první dobrou si někteří možná nespojí souvislost s tímto datem, ale byl to jediný letošní případ, kdy SINNERS hráli v HLTV zápase mapu Dust II. Pro Hríšníky to tehdy nedopadlo dobře, s francouzským celkem padli 2:16, což je jejich nejhorší výsledek na této mapě v jejich historii na HLTV.

Povede se návrat francouzské legendy zpět na herní server, nebo se ukáže, že i jméno jako je kennyS už nemá v dnešní době CSka na to, aby zvedal nad hlavu největší trofeje? 

Zdroj úvodního obrázku: Twitter @FLCNkennyS

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.