CS:GO

KOMENTÁŘ: Tuzemské týmy by neměly vynechat 5. turnaj CCT Central Europe. A organizátor je potřebuje

KOMENTÁŘ: Tuzemské týmy by neměly vynechat 5. turnaj CCT Central Europe. A organizátor je potřebuje
4. 3. 2023
  |  

KOMENTÁŘ | Proč by se měly česko-slovenské týmy zúčastnit 5. pokračování mezinárodního turnaje CCT Central Europe, a proč je samotný organizátor akce potřebuje?

Česko-slovenské týmy, zejména včetně těch, které udělaly během zimní přestávky největší změny ve svých sestavách, by měly zvážit možnost další šance poměřit se s jinými celky tier 2 scény a ukázat tak, v jaké formě se aktuálně nachází zejména před (a při) první tuzemské sérii Tipsport CS:GO Praha I. 2023.

Uzavřená kvalifikace CCT Central Europe Series 5 startuje už 12. března a skončí o několik dní později (16. března), hned vzápětí se následně rozběhne hlavní swiss fáze. Ta by měla začít už 18. března. Kromě pozvaných celků se samozřejmě mohou zapojit i celky skrze otevřenou kvalifikaci.

Šanci na takovou účast česko-slovenských celků by dle mého měly využít všechny strany. Jednak samozřejmě týmy, které udělaly největší změny v sestavách, jako ENTERPRISE, Entropiq nebo Sampi, potřebují nutně získávat tier 2 zkušenosti a postupně se musí ukazovat v zápasech na HLTV, díky čemuž se mohou etablovat na mezinárodní scéně a obdržet další pozvánky napříč turnaji. Právě středoevropská série jim k tomu může pomoci. 

Navíc v kontextu toho, že REPUBLEAGUE, pověřený pořadatel CCT Central Europe, bude s největší pravděpodobností opět vysílat také v českém a slovenském jazyce pro tuzemské publikum, potřebuje budovat diváckou bázi i zde. A na takový stream se logicky (což víme i z historických zkušeností) bude dívat český nebo slovenský divák zejména v případě, že uvidí na streamu tuzemské celky. 

Účast česko-slovenských celků by tak mohl být potenciální win-win pro obě dvě strany. Jedinou komplikací by mohl být teoretický termínový střet s Tipsport CS:GO Praha I. 2023, kdy uzavřená kvalifikace na streamu bude probíhat mezi 17. a 19. březnem, následný main event (základní skupiny) probíhají od 24. do 26. března a offline finále ve Vodafone PLAYzone Aréně poběží od 7. do 9. dubna, což už by se tlouct s mezinárodní akcí nemělo.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.