CS:GO

Klíčový zápas SINNERS v ESEA Advanced play-off. Výhra může zajistit baráž ESL Challenger League

Klíčový zápas SINNERS v ESEA Advanced play-off. Výhra může zajistit baráž ESL Challenger League
31. 5. 2023
  |  

Do vyřazovací části turnaje ESEA Advanced Season 45 postoupily z česko-slovenské scény týmy Dynamo Eclot a SINNERS. První jmenovaný po porážce zamířil do spodní části bracketu, druhý se naopak může výhrou přiblížit k baráži ESL Challenger League.

Z dlouhodobé soutěže ESEA Advanced, respektive jejího play-off, by měl vítěz a poražený finalista zamířit přímo do ESL Challenger League Season 46. Týmy na 3. až 10. místě by si měly zajistit slot do baráže vyšší zmíněné soutěže. A právě k tomu mohou SINNERS udělat ve 3. kole Upper Bracket významný krok.

Bývalá česko-slovenská jednička si zajistila díky dobrým výkonům a výsledkům v základní části rovnou druhé kolo horní části pavouku, kde měla narazit na ECSTATIC (vítěz duel předkola s L&G). Dánský soupeř však zápas vzdal a do 3. kola tak SINNERS postoupili bez boje. Jejich soupeřem by měl být dnes od 20:30 tým The Prodigies. Výhra by zajistila nejhůře 5. - 6. místo v turnaji.

Už nyní to však vypadá na značné komplikace ve schedule česko-slovenského zástupce. Ten by totiž měl dnes od 14:00 vyzvat tým Ignis Serpens ve čtvrtfinále Y-Games PRO Series 2023, od 19:30 by se měl utkat s GTZ v CCT North Europe Series 5, přičemž pak od 20:30 by následoval zápas s The Prodigies. 

Je tak jasné, že od 19:30 není možné stihnout dohrát BO3, aby celek naskočil do dalšího utkání. Ale vzhledem k tomu, že informace vychází ráno 31. května, je možné, že se během dopoledne situace ještě vyvrbí jinak. Ve všech případech jde totiž u SINNERS o velmi důležité zápasy.

O případném vývoji situace budeme informovat.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.