CS:GO

Kdo se stane hráčem dekády? A kdo ovládne ankety hráč a tým roku? ESL připravilo vlastní ceny

Kdo se stane hráčem dekády? A kdo ovládne ankety hráč a tým roku? ESL připravilo vlastní ceny
21. 6. 2022
  |  

ESL se rozhodlo uspořádat vlastní anketní soutěže o nejlepšího Counter-Strike hráče a tým roku, nebo třeba hráče dekády. Vyhlášení se dočkáme jak při ESL Major Rio 2022, tak v Katowicích v roce 2023.

Světový organizátor turnajů, společnost ESL, se rozhodla uspořádat vlastní ocenění a anketu pro Counter-Strike hráče a týmy. Záměr oznámilo ESL na svých webových stránkách, kde jsou zveřejněny také první informace o samotném procesu a záměru.

Ceny se budou udělovat v několika kategoriích. Konkrétně se bude jednat o ceny pro hráče roku, tým roku a průlom roku. Jednorázově bude oceněn hráč desetiletí během živého ceremoniálu na pódiu na IEM Rio 2022, tedy ještě letos na podzim. Další ceny budou rozdány na IEM Katowice 2023.

Proces nominací a hlasování bude založen na předvybrání hráčů a týmu na základě ESL World CS:GO Rankingu, následně dojde na verifikaci od odborníků, analytiků a komentátorů a v poslední řadě dojde na hlasování, kdy nejlepší hráči (podle světového žebříčku ESL) volí nominanty v předem vybraném užším výběru pro každou kategorii.

Částečně tak ESL "nabourá" aktuální záměry Esports Awards nebo například vyhlašování nejlepších hráčů za uplynulý rok od portálu HLTV. Každá anketa má však své záměry, které by mohly pomoci rozšířit povědomí do současné, ale i mezi další, cílové skupiny, specificky právě ESL, neboť turnaj v Katowicích je celosvětově sledovaná akce nejen nejužším jádrem esport fanoušků.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.