League of Legends

Kdo jiný, než Faker. Ikona vstupuje do Hall of Legends

Kdo jiný, než Faker. Ikona vstupuje do Hall of Legends
23. 5. 2024
  |  

Hall of Legends, tedy síň slávy League of Legends esportu, má konečně od oznámení prvního člena. A tím samozřejmě nemohl být nikdo jiný, než nejznámější a nejúspěšnější hráč historie.

Esportovému světu League of Legends dlouho chyběl způsob ocenění těch největších legend na individuální úrovni. Ačkoliv je lolko týmová hra, Hall of Legends bude od letošního roku vyzdvihovat nejvýraznější personality nejpopulárnějšího esportu planety. Kdo do ní vstoupí jako první, bylo samozřejmě jasně už od oznámení projektu.

Lee “Faker” Sang-hyeok je absolutní ikonou a zcela jednoznačně nejlepším hráčem historie. Faker ve své kariéře vyhrál nedostižné čtyři tituly světového šampiona, dvakrát ovládl MSI a desetkrát zvedl pohár v nejvyšší korejské soutěži LCK. To vše jako hráč jediné organizace, kterou také částečně vlastní, T1.
Lee “Faker” Sang-hyeok | Zdroj: Riot Games
Faker je součástí profesionálního okruhu přes 12 let a jeho zásluhy na oblíbenosti lolesportu v Jižní Koreji a celém světě jsou obrovské. Je prvním profesionálním hráčem, který ve spojitosti s League of Legends fanoušky napadne a při momentální vyrovnanosti a kvalitě nejlepšího světového lolesportu je s podivem, že se stále dokáže držet na nejvyšší úrovni.

K zařazení do Hall of Legends dostane speciální Ahri skin do hry, od partnera League of Legends, automobilky Mercedes-Benz, obdrží luxusní vůz Mercedes-Benz AMG SL-63 ve speciální upravě a také se dočkáme oficiálního filmu o jeho kariéře.

Kdo bude dalším členém síně slávy? Kandidátů na druhé zařazení je rozhodně více a odpovědi se dočkáme v příštím roce.


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč