CS:GO

Kdo je nový mozek Astralis? Profík v CS 1.6, bývalý trenér North, táta a manžel

Kdo je nový mozek Astralis? Profík v CS 1.6, bývalý trenér North, táta a manžel
4. 11. 2021
  |  

Astralis oznámili klíčovou změnu ve svém CS:GO rosteru. Nejen hráči, ale i trenér si balí kufry. Kdo je však nový lodivod Alexander "ave" Holdt?

Má těžkou úlohu nahradit trenéra, který s Astralis dokázal čtyřikrát ovládl Major turnaj. Kde se vzal a kdo je trenér Alexander "ave" Holdt?

Se svým předchůdcem má možná víc společného, než se zdá. Třiatřicetiletý Dán je mladší než jeho předchůzce, téměř před 10 lety však ave a zonic společně hráli v jednom týmu. Ave byl totiž dlouholetým hráčem CS 1.6. 

Kromě stejného týmu v předchozích verzích Counter-Strike spojuje bývalého a současného trenéra také dánská národnost a rodinné zázemí, na které kladou důraz. Sám Alexander "ave" Holdt má totiž v popisu svého profilu na Twitter účtu "Husband & TripleDad".
Největší kariérní štaci co by trenér zažil ave v týmu North, v dánské organizaci strávil téměř 2 roky. Za 24 měsíců dopomohl týmu k vítězství především na turnajích ze série DreamHack v roce 2018 (DreamHack Masters Stockholm 2018, DreamHack Open Valencia 2018, DreamHack Open Tours 2018). Posledním dnem v týmu měl 4. února 2019. Od té doby působil trenér v civilním životě jako Software engineer.

Kaňkou na kariéře nové posily Astralis je evidence trenérského Valve banu za spectators bug, který během své éry v North zneužil. Ban mu však skončil na jaře letošního roku.

Premiéru tým zažije na nadcházejícím turnaji BLAST Fall Final.

Zdroj úvodní fotografie: astralis.gg

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.