League of Legends

Karmine Corp se v LEC spojí s Astralis, XL a MAD s Movistar a Giants

Karmine Corp se v LEC spojí s Astralis, XL a MAD s Movistar a Giants
6. 10. 2023
  |  

Během ekonomicky náročného období přichází pro ERL týmy zajímavé příležitosti vstoupit do nejlepší evropské ligy, zatímco tradiční organizace s radostí přijímají příchozí investice.

Karmine Corp o místo v LEC usilují delší dobu a mají ze všech zmíněných týmů zdaleka nejlepší predispozice. Čtyřikrát ovládli EMEA Masters, naposledy na offline finále ve francouzském Montpellier, mají za zády bohaté investory a gigantickou fanouškovskou základnu.

Naopak Astralis léta strádají, fanoušky téměř nemají a zdá se, že by odkup nebo alespoň toto spojení mohlo být vykoupením pro trápící se organizaci, v níž vlastní podíl třeba i španělská legenda xPeke.
 


Podle zákulisních informací mají do LEC ekosystému prostřednictvím organizací EXCEL a MAD Lions vstoupit také španělské týmy Giants a Movistar Riders. Oba celky jsou také dostatečně populární, jejich vliv by ale neměl být tak velký jako u Karmine Corp.

LEC každopádně čeká rok plný změn. Hovoří se o povolení hraní od 18 let, což by mohlo znamenat příchod nových komerčních partnerů, o platovém stropu pro týmy nebo úpravám formátu. Riot Games tak dělají vše proto, aby výkladní skříň evropského lolka přežila současnou situaci bez poškození.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč