League of Legends

Karmine Corp poprvé v historii EMEA Masters padli v playoffs, Bong je před finále

Karmine Corp poprvé v historii EMEA Masters padli v playoffs, Bong je před finále
25. 4. 2024
  |  

Francouzská organizace při každé účasti v EMEA Masters proměnila své snažení ve zlato a až do letošního jarního splitu držela tento fascinující rekord. Sérii ukončil až arabský celek GeeKay se zajímavými korejskými hráči, který jen těsně postoupil ze základní skupiny.

Vše mohlo být jinak, nebýt rozhodujících detailů. GeeKay klinickou smrt odvrátili fantastickou otočkou proti Los Heretics ve skupině a ve čtvrtfinále proti Karmine Corp také dlouho tahali za kratší konec provazu. Za stavu 0:2 už vše nasvědčovalo, že favorit celého turnaje hladce postoupí do nejlepší čtveřice. 

Jenže GeeKay najednou začala fungovat červená strana, ze které vynulovali favorizovanou botlane vedenou nastupujícím talentem Callistem. Leo a Dekap hráli skvěle a v poslední hře ukázali pevnější nervy u objectivů. Arabská organizace si tak zajistila místo v top 4 a cesta z play-in fáze dál pokračuje.
Semifinále EMEA Masters spring 2024 | Zdroj: Leaguepedia
Nakonec semifinále nebude kompletně arabské, k čemuž mohlo při úspěchu Nigma Galaxy proti Eintrachtu Spandau dojít. Německý mistr se jmény jako PowerOfEvil či Zanzarah potvrdil očekávání a po zaškobrtnutí v první mapě dovedl sérii do konce za stavu 3:1.

V semifinále tak na Eintracht čeká další zástupce MENA regionu GeeKay, který bude chtít skalp dalšího favorita. BDS Academy si o finále zahrají s Besiktasem. Oba dva zápasy sledujte dnes a zítra od 17 hodin s českým komentářem na Hitpointu. 


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč