Dota 2

Kapitán Evil Geniuses Fly: "Na TI10 je potřeba dát si pozor na OG"

Kapitán Evil Geniuses Fly: "Na TI10 je potřeba dát si pozor na OG"
14. 9. 2021
  |  

Tal "Fly" Aizik se nemůže dočkat, až se na The Inernational 10 postaví těm nejlepším týmům celého světa. Pro profesionální hráče ve hře Dota 2 není prestižnějšího turnaje, za bájnou trofejí Aegis se honí celou kariéru.

Evil Geniuses jsou jedním z hlavních favoritů na vítězství celého turnaje, který se letos uskuteční v rumunské Bukurešti poté, co byl event zrušen ve švédském Stockholmu, kvůli sporům s tamní vládou ohledně pandemie COVID-19.

Kapitán EG Fly se pro web ONE Esports exkluzivně rozpovídal o jeho očekáváních před turnajem, a na které týmy se nejvíce těší.
Tým Evil Geniuses | Zdroj: OneEsports
Fly se v rozhovoru nedržel zpátky a přiznal, že touží hrát proti nejlepším týmům světa a nejlépe se pomstít čínským gigantům PSG.LGD, kteří Evil Geniuses smetli ve druhém majoru letošního roku, v kyjevském WePlay! AniMajor:

„Hrozně moc bych chtěl odvetu proti PSG.LGD, protože naposledy nás porazili 3:0. Myslím si, že na světě momentálně příliš silnějších týmů. Na pozoru se budeme muset mít také před Team Secret nebo Elephant, kteří mají vždy tradičně velmi silná vystoupení právě na turnajích The International.“

Kapitán EG také promluvil o OG, když přiznal, že za sebou sice nemají povedenou DPC sezonu, ale stále věří, že by hráči tohoto týmu měli být respektováni jako jeden z hlavních uchazečů o hlavní trofej:
Pořád jsou to obhájci posledního titulu, navíc jako první dokázali vyhrát TI dvakrát za sebou. Vždy je třeba s nimi počítat
Byl to právě kapitán týmu OG N0tail, který s Flyem kdysi založil tým monkey Business, ze kterého se posléze stala organizace OG. Před startem The International 8 se ale jejich cesty rozdělily. A právě tehdy se doplněním prázdné soupisky podařilo N0tailovi začít vítězné tažení OG.

Zápas mezi OG a Evil Geniuses tak pokaždé bude jedním z hlavních atrakcí jakéhokoliv turnaje, obzvláště pak TI. Obě skupiny hráčů jsou stále v naprosto vrcholné formě a sledují je masivní zástupy fanoušků. Týmu Evil Geniuses se letos povedlo fanoušky přesvědčit o tom, že jsou stále top tier týmem, který míří na nejvyšší příčky. Na obou dvou majorech DPC sezony 2021 se tým umístil na druhém místě, když pokaždé prohrál se zástupcem čínského regionu (v případě singapurského ONE Esports majoru to byl tým Invictus Gaming).

Evil Geniuses jsou na všech pozicích nacpaní hvězdami. Společně s koučem Kaniskou "Bulba" Sosalem se jedná o jeden z nejzkušenějších týmů na scéně. Právě práci týmového kouče nezapomněl Fly vyzdvihnout:
Všichni jsme tento rok tvrdě makali, táhli za jeden provaz, jako skutečný tým. Obzvláště Bulba je jedním z důvodů, proč jsme v DPC sezoně 2021 tak dobří
Fanoušci už nemusí na tažení EG skrze The International 10 už dlouho čekat. Turnaj se uskuteční od 7. do 10. října 2021 v Bukurešti a jeho prize pool je neuvěřitelných 40 milionů dolarů. Jedná se o největší prize pool v historii esportu.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.